Αντίθετος στην κατάργηση του ορίου ηλικίας των 33 ετών που παρέχει το δικαίωμα στους δικηγόρους να εγγράφονται ως ασκούμενοι στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας είναι όλος ο δικηγορικός κόσμος. Το θέμα αυτό απασχόλησε και την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Η κατάργηση του ορίου ηλικίας θα ανοίξει το δρόμο στους συνταξιούχους ανώτατους δικαστές να ασκούν τη δικηγορία μετά τη συνταξιοδότησή τους. Επίσης, το όριο ηλικίας λειτουργεί και ως «όριο ασφαλείας» για τους νέους δικηγόρους.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας πριν μερικούς μήνες με μια απόφαση που λειτουργεί ως βραδυφλεγής βόμβα στα επαγγελματικά δικαιώματα των νέων δικηγόρων, έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο του ορίου των 33 ετών για την εγγραφή των δικηγόρων στους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Κατά της κατάργησης του ορίου ηλικίας τάχθηκε η Ολομέλεια των προέδρων του Δικηγορικών Συλλόγων. Η Ολομέλεια των προέδρων αποφάσισε να ζητήσουν την αναπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ υπόθεσης που εκκρεμεί για εγγραφή συνταξιούχου δικαστικού στα μητρώα του ΔΣΑ. Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων χαρακτήρισε ως από «τις πλέον αναξιόπιστες» την απόφαση του ΣτΕ που δικαίωνε συνταξιούχο ανώτατο δικαστή στο να εγγραφεί στους καταλόγους του ΔΣΑ.