Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν πληρώνει, αλλά ζητά "ρέστα"!

Προκαλεί ανοιχτά ο γνωστός βιομήχανος Δ. Χατζής.Την ίδια στιγμή που οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εξαπολύει απειλές για διαθεσιμότητες ενάντια στο προσωπικό της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Σάμου,ενώ χτες κατέθεσε και νέα αγωγή για να κηρυχτούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, στο άλλο εργοστάσιο του ομίλου, στην "Εριουφαντουργική" Τιθωρέας (πρώην ΒΕΛΚΑ).

Από τις 6 Ιούνη το προσωπικό της "Εριουφαντουργικής" πραγματοποιεί επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τους μισθούς Μάη και Ιούνη. Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας και στη συνέχεια πορεία στα δικαστήρια, όπου εκδικαζόταν η προσφυγή του εργοδότη, ο οποίος απέσυρε την αγωγή για να επανέλθει λίγο αργότερα με νέα, με την οποία ζητά να κηρυχτούν παράνομες και οι προηγούμενες κινητοποιήσεις!

Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν ο Γ. Μανωλάκος,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Θ. Ευθυμίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στη Νομαρχία Φθιώτιδας και σε συνάντηση που είχαν με τον νομάρχη Θ. Παπαβασιλείου, ο τελευταίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι 150 εργαζόμενοι του εργοστασίου στη Σάμο. Μετά την εξαγγελία κινητοποιήσεων και την απειλή κατάληψης, ο βιομήχανος υποχρεώθηκε να ανακαλέσει τις 4 εξαγγελθείσες απολύσεις και να καταβάλει μέρος των μισθών που οφείλει. Σήμερα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του, θα πρέπει να καταβάλει άλλο ένα τμήμα των οφειλόμενων (εξόφληση Μαϊου). Ωστόσο χτες, διαμήνυσε ότι στις προθέσεις του είναι να θέσει όλο το προσωπικό σε διαθεσιμότητα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ