Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση εργασίας στο ΙΒΣΑ

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την περικοπή των αποδοχών τους κατά 35.000 το μήνα

Επίσχεση εργασίας, με καθολική συμμετοχή, ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθήνας,διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση κατά 35.000 δραχμές των αποδοχών τους, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει σε αυτούς επιλεκτικά και μόνο τις διατάξεις εκείνες του νέου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, που περικόπτουν δικαιώματα.

Από το 1974, οι εργαζόμενοι στο ΙΒΣΑ πληρώνονται με βάση το εκάστοτε μισθολόγιο που ισχύει για τους δημόσιους υπάλληλους, κάτι που έχει κατοχυρωθεί και με τη συλλογική σύμβαση εργασίας του '93. Με την ισχύ του νέου μισθολογίου, καταργήθηκε το επίδομα παραγωγικότητας. Η διάταξη αυτή εφαρμόστηκε αμέσως και για το προσωπικό του ΙΒΣΑ, όμως δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις εκείνες για την αναπροσαρμογή των βασικών τους μισθών.

Σε συνάντηση που είχαν προχτές με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, Π. Αποσκίρτη,ο τελευταίος υποσχέθηκε αόριστα ότι γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα και τους ζήτησε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

Αν για τους μισθούς των εργαζομένων ακόμα το θέμα "ψάχνεται", δε συμβαίνει το ίδιο για τα τροφεία και τα μεταφορικά που υποχρεώνονται να καταβάλλουν οι γονείς των παιδιών που φροντίζει το ΙΒΣΑ. Ετσι, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε, αυξάνονται μεσοσταθμικά κατά 50% τα τροφεία και τα μεταφορικά.

Με ανακοίνωσή του, το σωματείο επισημαίνει: "Κατανοούμε το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών. Ομως θέλουμε να ενημερώσουμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Η υπομονή μας έχει κάποια όρια. Το αίτημά μας είναι δίκαιο και γι' αυτό συνεχίζουμε επ' αόριστον την επίσχεση εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ