Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ - ΠΥΡΓΟΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συλλαλητήρια σήμερα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αποκάλυψης και καταδίκης του ψευδεπίγραφου "διαλόγου". Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά τους δικαιώματα

Σε τέσσερις πόλεις της χώρας, τη Θεσσαλονίκη,το Βόλο,τον Πύργο και τη Ζάκυνθο,συνεχίζονται σήμερα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά του διαβόητου "κοινωνικού διαλόγου" και της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.

Πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνει στις 7.30μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι της πόλης καλούνται να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα του ΣΕΒ και των Βρυξελλών. Να απαντήσουν δυναμικά ότι "δε θα υποταχτούν στη λογική του σφαγιασμού των ασφαλιστικών δικαιωμάτων" και να διεκδικήσουν δημόσια, σύγχρονη και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Στο Βόλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής και καταδίκης της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου", διοργανώνεισήμερα στις 7μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας,η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, που έχουν συγκροτήσει εφτά σωματεία της περιοχής. Στο μεταξύ ολοένα και περισσότεροι συνδικαλιστές απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής επισημαίνεται ότι ο λεγόμενος "κοινωνικός διάλογος" είναι το όχημα, με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους συνένοχους στην αντιλαϊκή πολιτική της. Καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αγωνιστικά τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Το κάλεσμα στη συγκέντρωση προσυπογράφουν οι συνδικαλιστές: Α. Βαϊτσης και Δ. Τσικλάνης (μέλη διοίκησης του Εργατικού Κέντρου), Κ. Παπαδόπουλος(μέλος διοίκησης Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών), Δ. Σιαφάκας και Γ. Χαρισμένος (απ' το Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών), Β. Βλαχάκης και Λ. Τσελέπης(απ' την ΚΑΝ ΝΤΡΙΝΚΣ "ο Αστέρας"), Α. Παππάς, Β. Ζουπανιώτης, Δ. Κατσάνος και Δ. Φαλαγγάρης (απ' τον σύλλογο ΟΤΑ), Π. Κατέχος και Π. Ζούκας(Σωματείο Καλωδίων), Α. Κατσάνος και Γ. Κατσιαβάλος (απ' τον Σύνδεσμο Χαλυβουργών), Ζ. Κώσταινας (Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΙΚΑ), Α. Βαρώνας (σωματείο ΙΡΝΤΑ), Γ. Μελιτζανάς (ΕΔΟΠ - ΔΕΗ), Γ. Χατζόπουλος και Δ. Μπατής (απ' το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων) και Δ. Ραγάλος, Χ. Σελινάς και Α. Νάνος (ΕΤΕ-ΔΕΗ).

Στον Πύργο

Προσκλητήριο αγώνα απευθύνουν και οκτώ σωματεία του Πύργου, που διοργανώνουν συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης."Με την πάλη μας θα αχρηστεύσουμε στην πράξη την αντεργατική πολιτική", τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Οπως επισημαίνουν η κυβέρνηση ξεκίνησε το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο", με τη συμμετοχή των βιομηχάνων και των υποταγμένων πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, με μέτρα για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει στην πλήρη ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης. "Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα - υπογραμμίζουν - που δεν είναι εφήμερη και προσωρινή, αλλά σχεδιασμένη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη "Λευκή Βίβλο", προς το συμφέρον των πολυεθνικών, δεν έχουμε περιθώρια αδράνειας".

Τη συγκέντρωση συνδιοργανώνουν τα σωματεία: Οικοδόμων Πύργου, Οικοδόμων Γαστούνης, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πλακάδων Πύργου, Επαγγελματιών Οδηγών Ν. Ηλείας, Χειριστών Μηχανημάτων, Μουσικών, Εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Πύργου.

Στη Ζάκυνθο

"Κάτω τα χέρια απ' τα δικαιώματά μας". Με αυτό το σύνθημα το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και νέους σε συγκέντρωση καταδίκης του κοινωνικού διαλόγου, αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.

Μέσα από σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες - επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση - οι εργαζόμενοι περιόρισαν την ασυδοσία των εργοδοτών, απέσπασαν δικαιώματα. Σήμερα - συνεχίζει - που η τεχνολογία έχει προχωρήσει, ο πλούτος μετριέται με αστρονομικά νούμερα, που οι ανάγκες των εργαζομένων είναι μεγαλύτερες, έρχεται η κυβέρνηση με μια νέα ολομέτωπη επίθεση να πει: Στοπ στα κεκτημένα. "Με τον κοινωνικό διάλογο - σημειώνεται - δεν αποβλέπει παρά στην οικειοθελή παράδοση των εργαζομένων, στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος". Καταγγέλλει τις ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που συνειδητά γίνονται συνένοχοι στο έγκλημα.

* Με ψήφισμά της, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών καταγγέλλει το στημένο ψευτοδιάλογο και καλεί τις πλειοψηφίες των διοικήσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να αποσύρουν τη συμμετοχή τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ