Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 53-68
Κατακτητής της κορυφής

Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο και με 3-1 νίκες κατέκτησαν τον 5ο συνεχόμενο τίτλο τους

Απόλυτος κυρίαρχος όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα από χτες ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι Πειραιώτες με χαρακτηριστική άνεση μετέτρεψαν τον τέταρτο τελικό σε ...περίπατο στο στάδιο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 68-53 (3-1 νίκες) και κατέκτησαν για 5η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν ένα εκπληκτικό επίτευγμα που δεν έχει όμοιό του στη Γηραιά Ηπειρο. Είναι η μοναδική ομάδα που πήρε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, καθώς και τους δυο εγχώριους τίτλους! Ηταν ο δεύτερος τίτλος για τον Ντούντα που αναμφίβολα ήταν ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη για τη σεζόν που τέλειωσε.

Στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ προηγήθηκε 4-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όμως από τη στιγμή που οι ψηλοί ...πήραν μπροστά οι "ερυθρόλευκοι" πήραν μια διαφορά που ολοένα μεγάλωνε. Να σημειωθεί ότι στο 14 το σκορ ήταν 29-13 για τους "ερυθρόλευκους" με τους 4 βασικούς της Ενωσης, Αλεξάντερ, Εντουαρτς, Ατρούια και Ποδαρά, χωρίς πόντο... Το ημίχρονο έκλεισε με τους πρωταθλητές να είναι μπροστά 31-23.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε θεαματικά. Ο Ατρούια με τον Λάρσεν έφεραν τη διαφορά στους 6 πόντους, όμως ο Ολυμπιακός είχε... βάθος στο οπλοστάσιό του. Τη σκυτάλη του σκοραρίσματος πήραν ο Φράνκο Νάκιτς με τον Ντέιβιντ Ρίβερς και έτσι τα πράγματα κύλησαν ομαλά για τους νικητές ως το τέλος, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά μέχρι και 19 πόντους.

Αναμφίβολα οι δυο "πύργοι" Τάρλατς, Φασούλας ήταν οι μπροστάρηδες της νίκης, αφού με τη βοήθειά τους στην επίθεση στο πρώτο μέρος έδωσαν τη διαφορά. Απλά στην επανάληψη "αφυπνίστηκαν" οι Νάκιτς και Ρίβερς και έτσι τα πράγματα έγιναν πιο απλά. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Γιώργου Σιγάλα που εξουδετέρωσε τον Μπιλ Εντουαρτς στην άμυνα.

Από την ΑΕΚ, που ίσως έκανε το χειρότερο φετινό παιχνίδι της, υστέρησαν απελπιστικά οι δυο Αμερικάνοι, Εντουαρτς και Αλεξάντερ, αφού και οι δυο μαζί πέτυχαν μόλις 9 πόντους. Συνήθως οι παίκτες αυτοί έκαναν τη διαφορά στη φετινή ΑΕΚ. Κάτι πήγε να κάνει ο Ατρούια, όμως δεν ήταν δυνατό να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Δανός Μίκαελ Λάρσεν που ήταν και ο κορυφαίος σκόρερ του δικέφαλου.

Η διαιτησία των Συμεωνίδη, Παπαδημητρίου δεν απέφυγε τα λάθη, όμως η διαφορά του σκορ δεν αφήνει περιθώρια για σοβαρές ενστάσεις.

ΑΕΚ: Κολτεμπέλα 3 (1τρ.), Ατρούια 13 (1τρ.), Κακιούζης 2, Παπαδόπουλος 2, Χατζής 4, Λάρσεν 14, Εντουαρτς 5 (1τρ.), Κιάζιτς 6, Αλεξάντερ 4, Ποδαράς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 10 (3τρ.), Νάκιτς 13 (2τρ.), Φασούλας 12, Τόμιτς 3 (1τρ.), Τάρλατς 16, Ρίβερς 14, Βελπ, Μπακατσιάς.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ