Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Οργή για τις "πυραμίδες"

ΣΚΟΠΙΑ.- Η οργή των ανθρώπων που έχασαν 88,6 εκατομμύρια δολάρια στις "πυραμίδες" που ευδοκίμησαν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) συνδυάστηκε με την επιδίωξη του δεξιού κόμματος VMRO - DPMNE να κατακρημνιστεί η κυβέρνηση του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι - και 40 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν προχτές στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν παραίτηση της κυβέρνησης, με συνθήματα κατά της "οικονομικής, κοινωνικής και κρατικής κατάρρευσης" λόγω των σκανδάλων των "πυραμίδων" και απαίτησε τη διάλυση της Βουλής και τη σύσταση κυβέρνησης τεχνοκρατών, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε ακόμη "για την εξάπλωση του φαινομένου της διαφθοράς, τις κακές δημόσιες υπηρεσίες, τον κρατικό έλεγχο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την απουσία δημοκρατικών δικαιωμάτων".

Οι συγκεντρωμένοι απείλησαν με τη διοργάνωση καθημερινών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν τους απαντήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ