Παρασκευή 9 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κοινή γιορτή βιβλίου

Αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Και το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι η 20ή Γιορτή Βιβλίου,στο Πεδίον του Αρεως (9-25/5), που για πρώτη φορά συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) και το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και συμπίπτει με την καμπάνια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για την προβολή του βιβλίου στα ΜΜΕ.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των συλλόγων δήλωσαν ότι "κάθε άλλη παράλληλη έκθεση που δε διοργανώνεται από συλλογικούς φορείς δεν εκφράζει και πολύ περισσότερο δεν εκπροσωπεί τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου".

Η φετινή έκθεση σημειώνει ρεκόρ συμμετοχής εκθετών, αφού περίπου 350 εκθέτες θα προβάλουν τα βιβλία που έχουν εκδώσει και που ξεπερνούν τους 40.000 τίτλους.Ωστόσο, οι σύλλογοι των εκδοτών και των βιβλιοπωλών υπογραμμίζουν ότι "τα προβλήματα του βιβλίου είναι πολλά και μία ή δύο ή και πολλές εκθέσεις δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Πριν απ' όλα απαιτούνται ριζικά μέτρα από την πολιτεία, πρωτίστως με έργα υποδομής.Απαιτείται χρόνος και συστράτευση όλων όσοι ενδιαφέρονται για τη διάδοση του βιβλίου". Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή η έκθεση βιβλίου οφείλει να είναι κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές και άλλες, ποικίλου χαρακτήρα, εκδηλώσεις.

Συνδιοργανωτής στη φετινή έκθεση είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου,στο περίπτερο του οποίου οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητές του.

Βραδιές βιβλίου
  • Στη "Στοά Βιβλίου" σήμερα (9μμ) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του νομπελίστα Ιρλανδού ποιητή Σέιμους Χήνυ "Τα ποιήματα του βάλτου",(Καστανιώτης), σε μετάφραση Κατερίνας Αγγελάκη - Ροκ,η οποία θα μιλήσει για τον ποιητή, ο οποίος θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση. Το βιβλίο περιλαμβάνει ποιήματα από οκτώ ποιητικές συλλογές του Σ. Χ.
  • Σημειώνουμε ότι στη "Στοά Βιβλίου" η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και οι εταιρίες Πληροφορικής Τεχνογνωσίας και "Fotrhnet", το Σαββατοκύριακο οργανώνουν τη διήμερη συζήτηση - επίδειξη "Σχολεία στο Διαδίκτυο - Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες στη σχολική τάξη, ένα βήμα πριν τον 21ο αιώνα".
  • Στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο Λάρισας,σήμερα (9μμ), το βιβλιοπωλείο "Γνώση", οι εκδόσεις "Νέα Σύνορα" και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λάρισας θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Δημήτρη Παπαδούλη "Με δανεική ανάσα".Θα μιλήσουν οι Πέτρος Τατσόπουλος, Κατερίνα Κόσσυβα, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο Νίκος Βαραλής. Τα "Νέα Σύνορα" εξάλλου, το Σάββατο (1μμ) θα παρουσιάσουν στο βιβλιοπωλείο του "Ελευθερουδάκη" (Πανεπιστημίου 17) το βιβλίο του Γιώργου Λεονάρδου "Οι εραστές της γης".Θα μιλήσει ο Γ. Αριστηνός. Αύριο τα "Νέα σύνορα",στα Γιάννενα,στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (8μμ) θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Κώστα Στ. Τσίπηρα "Στα ελληνικά βουνά - 50 άγνωστες πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές" (γ μέρος). Θα μιλήσουν οι Π. Βάγιας, Γ. Ι. Ιωαννίδης, Γ. Τζέρπος. Θα τραγουδήσουν οι Σ. Γοργορέτας, Σ. Τόγελος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ