Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
"Καθαρίζει" με πρόστιμα

Πιστή στη λογική του χαρατσώματος των δημοτών συνεχίζει να είναι η δημοτική αρχή της Αθήνας. Περιχαρής, ανακοινώνει τα πρόστιμα με τα οποία "τιμωρεί" τους Αθηναίους για παραβάσεις του περιβόητου Κανονισμού Καθαριότητας, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά τον εισπρακτικό της χαρακτήρα, χωρίς όμως η ίδια να έχει εκπληρώσει πρώτα τις υποχρεώσεις της απέναντι στην πόλη.

Συγκεκριμένα, ο Τομέας Καθαριότητας του δήμου ανακοίνωσε χτες ότι από τις 23.10.95, οπότε άρχισε να εφαρμόζεται το μέτρο επιβολής προστίμων, μέχρι σήμερα, βεβαιώθηκαν 248 παραβάσεις του περιβόητου Κανονισμού και επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 22,4 εκατ.

Την ίδια ώρα όμως που η δημοτική αρχή, λειτουργώντας με τη γνωστή πλέον εισπρακτική της λογική, σπεύδει να "βεβαιώσει παραβάσεις" και να χαρατσώσει τους Αθηναίους, η ίδια παρουσιάζει σημαντική καθυστέρηση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της. Αλλωστε, ενώ επιβάλλει πρόστιμα από τον Οκτώβρη, έχει παραπέμψει για φέτος την προμήθεια 40 σαρώθρων για τον καθαρισμό πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και πλατειών, καθώς και την αγορά 5.000 νέων κάδων. Ακόμα, για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη παρέπεμψε την κάλυψη όλου του δήμου από το σχετικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ