Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνας "πρίγκιπας" στο εξωτερικό

"Ο Πρίγκιπας",το σίριαλ από το ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημα του Μήτσου Κασόλα,που σκηνοθέτησε ο Τάσος Ψαρράς,προκρίθηκε και θα προβληθεί στο διαγωνιστικό μέρος του πιο σημαντικού ίσως φεστιβάλ τηλεοπτικών προγραμμάτων, του "Festival International de programmes Audiovisuel".Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ελλάδα μετέχει με σίριαλ σ' ένα μεγάλο διαγωνιστικό φεστιβάλ. Εφτά μόνο σειρές από εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, επιλέχθηκαν σ' αυτό το διαγωνισμό. Στο φεστιβάλ που διεξάγεται εναλλάξ στις Κάννες, τη Νίκαια και φέτος στο Μπίαριτζ (16 - 21 Γενάρη) έχει προσκληθεί ο σκηνοθέτης Τάσος Ψαρράς.Από τη διεύθυνση του φεστιβάλ ζητήθηκε η μετάφραση των διαλόγων στη γαλλική και αγγλική γλώσσα.

Η ΕΤ-1,για λογαριασμό της οποίας γυρίστηκε το σίριαλ, προγραμματίζει την προβολή του "Πρίγκιπα" στις αρχές Φλεβάρη και είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό σίριαλ κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη. Το σίριαλ θα ολοκληρωθεί σε 26 45λεπτα επεισόδια.

"Πρίγκιπας" είναι το παρατσούκλι κάποιου πανέξυπνου χωρικού που προσπαθώντας να ξεπεράσει τα προβλήματά του με τις αρχές, τις τράπεζες, τους δανειστές, προφασίζεται πως πεθαίνει. Αφού σκηνοθετήσει με επιτυχία το θάνατό του κι όταν επιτευχθούν οι στόχοι του, επιστρέφει στο χωριό. Αλλοι πιστεύουν πως αναστήθηκε, άλλοι πως είναι άγιος και άλλοι πως είναι απατεώνας. Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς μια επαναστατική κωμωδία με έντονα δραματικά στοιχεία, ή ένα κοινωνικοπολιτικό δράμα με πολλές ξεκαρδιστικές σκηνές. Οπως και να το δει κανείς, δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα πολλά στοιχεία και τις πληροφορίες για την κοινωνική, πολιτική και ιστορική διαδρομή της Ελλάδας των τελευταίων 40 χρόνων.

Το σενάριο είναι του Κώστα Χαλκιά και του Τάσου Ψαρά,η παραγωγή και σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρά,η μουσική του Γιάννη Σπυρόπουλου,τα ντεκόρ του Σπύρου Καραγιάννη,τα κοστούμια της Τέτας Μπαράτση.Παίζουν: Γιώργος Αρμένης, Ηλίας Λογοθέτης, Ανέστης Βλάχος, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Δήμητρα Χατούπη, Νίκος Μπουσδούκος, Μάκης Ρευματάς, Βασίλης Κολοβός, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Μαρίκα Τζιραλίδου, Νίκος Χύτας, Γιώργος Μωρόγιαννης, Λεωνίδας Βαρδαρός, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Ρήγας Αξελός, Σταμάτης Τζελέπης, Θόδωρος Μπογιατζής, Δημήτρης Καμπεριδής και άλλοι 70 ηθοποιοί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ