Τρίτη 7 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας

Συνελήφθη χτες από τις ελληνικές αρχές και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης που διαβιβάστηκε από τη Γενική Γραμματεία της Ιντερπόλ. Ο Τζ. Ασλάμ πέρυσι τον Αύγουστο είχε καταγγείλει τις 28 απαγωγές συμπατριωτών του από μυστικές υπηρεσίες.

Σε συνέντευξη που δόθηκε έξω από το αστυνομικό μέγαρο, μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας τόνισαν πως η σύλληψή του αποτελεί εκδικητική πράξη της κυβέρνησης, ενώ τη χαρακτήρισαν προκλητική ενέργεια. Σημειώνεται ότι ο Τζ. Ασλάμ αθωώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη από ελληνικό δικαστήριο, όπου αντιμετώπιζε κατηγορία για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Στη συνέντευξη έγινε λόγος για ποινικοποίηση της δράσης των Πακιστανών στην Ελλάδα, ενώ ανακοινώθηκε πως το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια. Τέλος, τονίστηκε ότι διώκεται επειδή κατήγγειλε τις απαγωγές των ομοεθνών του από μυστικές υπηρεσίες.

Ο Τ. Ασλάμ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες από το Συμβούλιο Εφετών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ