Το «Θέατρο Εξαρχείων» ανεβάζει σήμερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το πολυβραβευμένο, ψυχολογικό «θρίλερ» της σημαντικής Βρετανίδας δραματουργού Μπράιονι Λέιβερι «Καυτός πάγος». Ενα ηλιόλουστο απόγευμα η δεκάχρονη Ρόνα εξαφανίζεται. Η εξαφάνισή της φέρνει αντιμέτωπους τρεις ανθρώπους από εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Ενα έργο για τον πόνο, τον πόθο για ζωή, την εκδίκηση, την ελπίδα και τη δύναμη της συγχώρεσης, γραμμένο σε 32 γρήγορες σκηνές, με εξαιρετική ευαισθησία, πάθος και άφθονο χιούμορ. Μετάφραση: Αννίτα Δεκαβάλλα. Σκηνοθεσία: Τάκης Βουτέρης. Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη. Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης. Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Αννίτα Δεκαβάλλα, Τάκης Βουτέρης.
Το θέατρο «Αλμα» ανεβάζει σήμερα το έργο του Ζαν Κοκτό «Ιερά τέρατα», σε σκηνοθεσία - διασκευή Γιάννη Μόσχου, μετάφραση Λήδας Γαλανού. Ο Κοκτό παρουσιάζει μια πρωταγωνίστρια - ένα «ιερό τέρας» του θεάτρου - να δέχεται την επίσκεψη μιας νεαρής ηθοποιού, η οποία ισχυρίζεται πως είναι ερωμένη του συζύγου της -επίσης «ιερού τέρατος» της σκηνής. Η πρωταγωνίστρια ακούει κατάπληκτη την αποκάλυψη της κοπέλας, θεωρώντας έως τότε πως είχε τον ιδανικό γάμο. Αποφασίζει να φέρει αντιμέτωπο το σύζυγό της με την κοπέλα, προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια. Το ερωτικό τρίγωνο που θα δημιουργηθεί θα δοκιμάσει μέχρις εσχάτων τη σχέση του ζευγαριού. Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου. Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Μουσική επεξεργασία και ήχοι: Νίκος Βίττης. Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Γλάστρας. Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Νίκος Αρβανίτης, Υβόννη Μαλτέζου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Δανάη Σκιάδη, κ.ά.
Το έργο «Ανθρωπος Ελέφαντας» παρουσιάζεται, σήμερα, στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας», σε κείμενο-σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Τζον Μέρικ, που έζησε στην Αγγλία στο τέλος του 19ου αιώνα και ο οποίος ήταν παραμορφωμένος στο σώμα και στο πρόσωπο. Είναι βασισμένο στο βιβλίο του Σερ Φρέντερικ Τρεβς «Ο άνθρωπος ελέφαντας και άλλες αναμνήσεις» και στο βιβλίο του Ασλεϊ Μόντανιου «Ο άνθρωπος ελέφαντας - μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια». Μετάφραση: Μαρλένα Γεωργιάδη. Σκηνικά-κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Ελισάβετ Μουτάφη, Ευτυχία Γιακουμή, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Μάνος Ζαχαράκος, Στέργιος Νένες, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μάκης Ρευματάς.