Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στήριξη υπέρ «Ανοιχτού Θεάτρου»

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Πάνω από 90 προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών απευθύνουν έκκληση με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην κλείσει το «Ανοιχτό Θέατρο» του Γιώργου Μιχαηλίδη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην επιστολή: «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο του ιστορικού "Ανοιχτού Θεάτρου" για χρέη προς ιδιοκτήτες του χώρου (ενοίκια). Στη σαραντάχρονη πορεία του, το "Ανοιχτό Θέατρο" και ο ιδρυτής του Γιώργος Μιχαηλίδης καταξιώθηκαν στη συνείδηση του κοινού και της κριτικής σαν μια από τις δημιουργικές εστίες πολιτισμού, γαλουχώντας θεατές, αλλά και εκτρέφοντας πρωταγωνιστές, εικαστικούς, μουσικούς, μεταφραστές, παραμένοντας πάντοτε στην πρώτη γραμμή της πρωτοπορίας και της ουσιαστικής θεατρικής προσφοράς».

Και συνεχίζουν: «Απευθυνόμαστε σε εσάς, ελπίζοντας να βοηθήσετε να βρεθεί η λύση για να παραμείνει ορθό αυτό το ιστορικό θέατρο και να ξανανοίξει την πόρτα του στους θεατές του και μάλιστα σε μια εποχή όπου ολοένα και περισσότερο "λιγοστεύουν οι φωνές που κουβεντιάζεις", όπως είπε και ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης».

Την επιστολή υπογράφουν: Ι. Καμπανέλλης, Μ. Πλωρίτης, Ζυλ Ντασσέν, Θ. Μικρούτσικος, Μ. Κακογιάννης, Λούλα Αναγνωστάκη, Κική Δημουλά, Κ. Γεωργουσόπουλος, Δ. Φωτόπουλος, Χ. Μπότσογλου, Λ. Βογιατζής, Μάγια Λυμπεροπούλου, Β. Παπαβασιλείου, Στ. Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Ρ. Πατεράκη, Γ. Κακλέας, Θ. Παπαγεωργίου, Β. Παπακωνσταντίνου, Σπ. Ευαγγελάτος, Κ. Δανδουλάκη, Ν. Τσακίρογλου, Ε. Ράντου, Δ. Λιγνάδης, Αντώνης Αντύπας, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ