Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Επόμενος σταθμός τα αυριανά συλλαλητήρια

Με τη μαζική τους συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, οι μαθητές πρωτοστατούν στον αγώνα για Παιδεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν, Παιδεία που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν σε ένα από τα συνθήματα των κινητοποιήσεών τους. Οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που γίνεται αύριο στην Αθήνα με προσυγκεντρώσεις στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και στις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά αντίστοιχα.

Το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη θα γίνει στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συντονιστικό όπου οι μαθητές θα συζητήσουν τις μορφές και τους τρόπους συνέχισης του αγώνα που έχουν ξεκινήσει παρά τις πιέσεις από «αγανακτισμένους» γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και ΜΜΕ που, με την προβολή μεμονωμένων και στημένων κρουσμάτων βίας και «καταστροφών» σε υπό κατάληψη σχολεία, έχουν αναλάβει ρόλο συκοφάντησης του αγώνα τους και τρομοκράτησης των ίδιων. Το Συντονιστικό έχει καταδικάσει την επίθεση αυτή, δηλώνοντας ότι στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό των ίδιων και των γονιών προκειμένου να μην συζητούν για τα αιτήματά τους και διαμηνύει προς τους επίδοξους υπονομευτές των μαθητικών αγώνων ότι «οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό».

Χτες, σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού, περισσότερα από 900 σχολεία πανελλαδικά εξακολουθούσαν να βρίσκονται υπό κατάληψη και πολλά συμμετέχουν στον αγώνα με πολύμορφες πρωτοβουλίες. Χτες, μαθητές της Γκράβας έκλεισαν συμβολικά την οδό Πατησίων και Γαλατσίου, μοιράζοντας ανακοινώσεις του ΣΑΣΑ, ενημερώνοντας τους διερχόμενους οδηγούς για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και απευθύνοντάς τους κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει για αύριο οι μαθητές σε διάφορες πόλεις της χώρας. Στη Λάρισα, οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. έξω από το 1ο Λύκειο, στο Βόλο στις 11.30 στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ