Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Θυμάτων Κατοχής, με τα Παραρτήματα Αμφιλοχίας, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Θέρμου, Μακρύνειας, Αιτωλικού, Βόνιτσας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αρτας, Ιωαννίνων και ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πραγματοποιούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Ιούλη, εκδηλώσεις προς τιμήν της μεγάλης διήμερης μάχης της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών, στις 13 και 14 Ιούλη '44, μάχη η οποία κατέληξε στην κατάληψη της Αμφιλοχίας. Μαζί με τις αντιστασιακές οργανώσεις, η δήμαρχος και το Δημοτικό ΣυμβούλιοΑμφιλοχίας καλούν όλους τους αγωνιστές και τους φίλους της Αντίστασης να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ανοίγουν το Σάββατο, 15 Ιούλη, στις 5 μ.μ. με πολιτιστικές - λαογραφικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων: 9η Εκθεση Ζωγραφικής με έργα των Γ. Φαρσακίδη και Γ. Γούλα, φωτογραφίες της Αντίστασης, έκθεση βιβλίου.

Την Κυριακή, 16 Ιούλη, οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με ομιλίες, κατάθεση στεφάνων κλπ.

Η κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΕΑ βάζει πούλμαν για τη μετάβαση όσων θέλουν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στην Αμφιλοχία. Τα πούλμαν θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κάνιγγος, στις 8 το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιούλη. Τηλέφωνα για συμμετοχή: 82.34.296 - 82.22.952

  • Μνημόσυνο για τους απαγχονισθέντες την 21η Ιούλη '44, πενήντα τέσσερις Ελληνες πατριώτες, από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιείται στο μνημείο τους, που βρίσκεται στο 19ο χιλιόμετρο του δρόμου Αθήνας -Ραφήνας, 2 χιλιόμετρα πριν από το Πικέρμι.

Το μνημόσυνο διοργανώνεται από την Αδελφότητα των οικείων και συγγενών των σφαγιασθέντων πατριωτών, την Κυριακή 16 Ιούλη και ώρα 10.15 το πρωί.

  • H κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ και η ΝΕ της ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας οργανώνουν την Κυριακή 23.7.2000 και ώρα 11 το πρωί, εκδρομή - προσκύνημα στον αυχένα της ΝΙΑΛΑΣ, όπου, στις 12.4.1947, έπεσαν χτυπημένοι από φοβερή χιονοθύελλα αντάρτες του ΔΣΕ, στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού και άμαχοι πολίτες.

Στην περιοχή μπορούν να προσεγγίσουν επιβατικά αυτοκίνητα και πούλμαν μέχρι 30 θέσεων. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 0441 - 21946 και 81047.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ