Πέμπτη 13 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλάδεμα αρμοδιοτήτων και έργων

Από τα ψηλά στα χαμηλά δέντρα!

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης καλά κρατούν!!!

Την παραχώρηση όλο και περισσότερων έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης στους εργολάβους, καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά την περσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εκχώρηση σε εργολάβο της «κλάδευσης υψηλών δέντρων» με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει στο δήμο ο κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός, έρχεται τώρα η σειρά και των «χαμηλών και μέσου ύψους» δέντρων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του δήμου θα προτείνει την παραχώρηση σε εργολάβο όλων των δέντρων της πόλης για το 2000 και την απαξίωση ουσιαστικά της αντίστοιχης υπηρεσίας του δήμου. Μιας υπηρεσίας, να σημειωθεί, που μπορεί πολύ καλά να αντεπεξέλθει σ' ένα τέτοιο έργο.

Σχολιάζοντας την παραπάνω εξέλιξη η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης, σημειώνει ότι για μια ακόμη φορά η διοίκηση του δήμου δείχνει στην πράξη το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη μέση του καλοκαιριού, η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε "διακοπές". Δε γνωρίζουμε αν στις υπόγειες συμφωνίες που έγιναν για τη συγκρότηση του προεδρείου, περιλαμβάνεται και η "διευκόλυνση" της Διοίκησης του Δήμου, για το πέρασμα της πολιτικής της, χωρίς τις "ενοχλητικές" αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά η αδράνειά της αυτή πρέπει να σταματήσει και να ασχοληθεί επιτέλους με την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Είναι ανάγκη άμεσα να αντιδράσει στα σχέδια αυτά της Διοίκησης του Δήμου και να καλέσει τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ώστε να μην περάσει η παραπέρα διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου και η εκχώρηση των έργων σε εργολάβους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΣΑΚ Δήμου Θεσσαλονίκης καλεί τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να μη συναινέσουν στην πρόταση του δημάρχου για εκχώρηση σε εργολάβο της κοπής των δέντρων. Επίση,ς τους εργαζόμενους στο δήμο να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους. Να πιέσουν το ΔΣ του Συλλόγου και αν αυτό δεν πάρει πρωτοβουλίες, μέσα από τις επιτροπές χώρου δουλιάς, άλλες μορφές συσπειρώσεων, να αγωνιστούν ενάντια σ' αυτή την πολιτική που ξεπουλά τα πάντα, με αποτέλεσμα να «αβγατίζουν» τα κέρδη των εργολάβων. Να αγωνιστούν για την υπεράσπιση της εργασίας καθώς και τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκές αντιδράσεις σε χαράτσια και ιδιωτικοποιήσεις(2019-12-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής(2019-09-27 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών(2017-08-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΚ(2017-01-11 00:00:00.0)
Διαλύονται υπηρεσίες(2001-10-24 00:00:00.0)
Οφείλει ακόμα τις 18.000 δρχ.(2001-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ