Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΟΝΙ ΜΠΙΛ
Σε χαμηλή πτήση

Κάποια γραφεία διανομής, κυρίως τα μικρά, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν έγκαιρα τις κόπιες και δυσκολεύονται να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στις δημοσιογραφικές προβολές. Αλλα αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος μιας τέτοιας προβολής! Πάντως, αρκετές φορές, η δουλιά μας γίνεται μετ' εμποδίων.

Η ταινία «Σε Χαμηλή Πτήση» δεν παίχτηκε στους δημοσιογράφους. Βέβαια, μας κάλεσαν σε μια «πρεμιέρα», όμως, ποιος μπορεί να τρέχει στις πρεμιέρες; Οι οποίες, επιπλέον, γίνονται και σε ώρες που όλοι μας έχουμε άλλες επαγγελματικές ασχολίες.

Τι λέει, λοιπόν, η «Χαμηλή Πτήση»; Αλήθεια, δεν ξέρω τι λέει. Γι' αυτό θα σας πω τι λέει το «δελτίο Τύπου» των εισαγωγέων γι' αυτή. Η ταινία, λοιπόν, αναφέρεται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και ιδιαίτερα στην είσοδο της Αμερικής σε αυτόν (1917). Οταν κάποιοι Αμερικανοί, από διάφορα σημεία της χώρας, εντάχτηκαν εθελοντικά, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, στην υπηρεσία των συμμάχων, 38 από αυτούς σκέφτηκαν να ...πετάξουν! Η ομάδα τους έμεινε στην ιστορία σαν «Lafayette Escadrille». Και είναι οι πρώτοι πιλότοι στην παγκόσμια ιστορία!

Οι δημιουργοί της ταινίας ισχυρίζονται πως στάθηκαν πιστοί στην αληθινή ιστορία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια περιπέτεια που βασίζεται σε κάποια αληθινά περιστατικά. Ξέρετε, πρόκειται για μια ακόμα αμερικανική υπερβολή, που κύριο στοιχείο της είναι ο ηρωισμός των ...ηρώων της.

Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Μάρτιν Χέντερσον, Ζαν Ρενό, Τζένιφερ Ντέκερ, Τόνι Μπιλ, Ντιν Ντέβιλ, Μαρκ Φράιτμαν, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ