Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑμΕΑ
Περισσεύουν τα προβλήματα στην εκπαίδευσή τους...

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες παιδιών με ειδικές ανάγκες κάνουν σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) και εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, αντιδρώντας στη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Οπως καταγγέλλουν, μια σειρά ειδικά σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ από αυτά που λειτουργούν τα περισσότερα άνοιξαν με τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού υποστηρικτικού προσωπικού. Τα κενά μόνο σε Αθήνα και Πειραιά στον κλάδο των ειδικών εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 200 θέσεις. Οι γονείς και κηδεμόνες καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών τους. Τουλάχιστον 180.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες είναι εκτός Ειδικής Αγωγής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η Επιτροπή Αγώνα Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα ειδικά σχολεία διαδηλώνουν διεκδικώντας: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού, ειδικού επιστημονικού και υποστηρικτικού βοηθητικού προσωπικού, έτσι ώστε να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία. Καμία πληρωμή των γονιών για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Κατάργηση του θεσμού των συμβασιούχων, μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, προκειμένου να μπορέσουν ανεπηρέαστοι να συμβάλουν στην εκπαίδευση των ανάπηρων παιδιών και να μη χάνεται πολύτιμη εμπειρία με τη συχνή εναλλαγή των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ