Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Η κυβέρνηση παρουσιάζει ειδυλλιακή εικόνα

Σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται απαιτώντας μεταξύ άλλων μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη των υπαρκτών κενών, η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ειδυλλιακή, αλλά ψεύτικη, εικόνα για τους διορισμούς τους.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός απαντώντας χτες στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προχωράει στην κάλυψη των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Πρόσθεσε μάλιστα ότι συμπιέζεται συνεχώς ο αριθμός των ωρομισθίων και ανέφερε ότι έγιναν 8.500 κανονικοί διορισμοί και 9.500 αναπληρωτών. Οσο δε για τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που έμειναν αδιόριστοι, είπε ότι έμειναν εκτός εκπαίδευσης μόνον αυτοί στην ειδικότητα των οποίων δεν υπήρχαν κενά.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης στην παρέμβασή του παρατήρησε ότι στην εκπαίδευση υπάρχει η πραγματικότητα των αριθμών, αλλά και η πραγματικότητα της σχολικής αίθουσας. Την πρώτη, είπε, ο καθένας, όπως ο υφυπουργός, την παρουσιάζει όπως θέλει ενώ η δεύτερη δεν έχει καμία σχέση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Στην ευημερία των αριθμών θυσιάζουμε την ευημερία των ανθρώπων, είπε χαρακτηριστικά ζητώντας την πραγματοποίηση μαζικών διορισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ