Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το εύκολο χαρτί

Το εύκολο χαρτί προς χρήση στα αντιπολιτευτικά παιχνίδια και τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Σε πρόσφατη συνάντηση του προεδρείου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, αμφότεροι... ανακάλυψαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία και πλειοδοτούσαν στα λόγια, προτείνοντας και συμφωνώντας σε υποτιθέμενες παροχές. Σταθερή στη γραμμή στήριξης της πολιτικής που χτυπάει τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και ιδιαίτερα των αναπήρων απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η ΕΣΑμεΑ πρόβαλε αποπροσανατολιστικά αιτήματα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ το μήνα. Χωρίς να πει κουβέντα αποτέλεσμα ποιας πολιτικής υπάρχουν τα προβλήματα, το ποιοι στήριξαν αυτή την πολιτική και, πάνω απ' όλα, επιδιώκοντας να αποσπάσει την προσοχή απ' τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα που πρέπει να διεκδικούν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους.

Βεβαίως η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ δεν έχασε και την ευκαιρία να ζητήσει την αύξηση της επιχορήγησής της προκειμένου να εξακολουθήσει πιο αποτελεσματικά την τακτική στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής, τη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό των αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ