Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9569

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΑ
Κίνδυνος για το μέλλον τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) έχουν επωμιστεί την αποστολή να δημιουργούν παραστάσεις ποιότητας, με ρεπερτόριο που να αγγίζει το συγκεκριμένο κοινό της περιφέρειας, να πραγματοποιούν περιοδείες και να ενεργοποιούν τις ντόπιες πολιτιστικές δυνάμεις όχι μόνο με τις παραστάσεις τους, αλλά και με άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Ομως τα τελευταία χρόνια τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα περνούν τη μεγαλύτερη κρίση τους. Αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, συρρικνώνεται η δράση τους ή επαναλαμβάνουν το ρεπερτόριο εμπορικών θεάτρων για να επιβιώσουν. Αν και η ανάγκη ενδυνάμωσης, διεύρυνσης και ανάπτυξης είναι επιβεβλημένη, η πολιτεία τα παραδίδει στον αναπόφευκτο μαρασμό μέσω της υποχρηματοδότησής τους.


ΣΕΛ.  5


Ο ΔΣΕ στα νησιά

Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το φύλλο της περασμένης Κυριακής, τη δημοσίευση της όχι και τόσο πλατιά γνωστής ιστορίας του ΔΣΕ στα ελληνικά νησιά.


ΣΕΛ.  11  -  14
Υποβιβάστηκε σε νάνο ο πλανήτης Πλούτωνας

Οχτώ θα θεωρούνται στο εξής οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Ο πρώην ένατος πλανήτης, μαζί με τον αστεροειδή Δήμητρα και ένα ακόμα «αβάπτιστο» ουράνιο σώμα θα αποκαλούνται νάνοι πλανήτες.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Θυμάμαι

«Ποτέ δεν καθότανε πλάι στο τζάκι. Πάντα έκλεβε λίγο χρόνο να κάνει μια βόλτα χορεύοντας κάτω από τα λαμπερά άστρα ή τις δροσερές και παγωμένες νύχτες». Ενα διήγημα του Νίκου Τσάγκα.


ΣΕΛ.  8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ερμαιο δημαγωγίας και ο πολιτισμός

Κ. Σκανδαλίδης και Ν. Κακλαμάνης ανταγωνίζονται με μεγάλη υποκρισία και αποπροσανατολισμό και στα ζητήματα πολιτισμού για το ποιος θα περάσει πρώτος τις εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ