Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ανασφαλή...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ είναι τα στρατεύματα που θα σταλούν από την ΕΕ στη Μέση Ανατολή; «Μια δύναμη που μπορεί να δώσει το αίσθημα ασφάλειας και στον ισραηλινό και στο λιβανέζικο λαό», σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη!

Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι ο λαός του Λιβάνου και η ηγεσία του Ισραήλ νιώθουν «ασφαλείς» με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, για την εκάστοτε ισραηλινή κυβέρνηση, «ασφάλεια» σημαίνει να έχουν αφοπλιστεί, βομβαρδιστεί και εξοντωθεί όλοι όσοι δε συμφωνούν μαζί της στην ευρύτερη περιοχή.

Αλλωστε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το δηλώνουν δημόσια. Θα νιώσουν καλά, εάν η Συρία τεθεί υπό αμερικανικό έλεγχο, αν καταστραφούν οι υποδομές του Ιράν, αν πολλαπλασιαστούν οι δυνάμεις κατοχής στο Ιράκ και αν βρεθεί υπό τον έλεγχό τους ο νότιος Λίβανος και καταστραφούν ολοσχερώς όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις.

Φοβόμαστε λοιπόν, βάσιμα, ότι το Ισραήλ έχει κάθε λόγο να νιώθει ασφάλεια με τις εξελίξεις που δρομολογούνται. Οχι, όμως, και ο λαός του Λιβάνου...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ... προσέγγιση χθες στο πρες ρουμ από τον Θ. Ρουσόπουλο για τη «λειτουργία της δημοκρατίας». Οπως είπε, «ο πολίτης αξιολογεί ποιοι είναι οι άριστοι για να τον κυβερνήσουν κάθε φορά και στέλνει στην αντιπολίτευση αυτούς που θεωρεί ότι δεν είναι».


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν καταλάβαμε καλά δηλαδή, αυτή η κυβέρνηση κυκλοφορεί στο δρόμο και νομίζει ότι ο ελληνικός λαός τους ...καμαρώνει ως «άριστους»! Ισως αυτό εξηγεί το ύφος και την άνεσή τους.

Οσο για την «αξιολόγηση» που κάνει ο πολίτης στην εκλογική διαδικασία μάλλον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέχασε κάποιες ...λεπτομέρειες: Οπως, για παράδειγμα, τα ισχύοντα καλπονοθευτικά συστήματα, τη χρήση του κρατικού μηχανισμού για εκμαυλισμό και εκβιασμό συνειδήσεων, τη στήριξη των ομίλων Μέσων Ενημέρωσης (που εξοφλείται αργότερα)...

Αλλωστε, πλευρές του όλου πράγματος έχουν και οι ίδιοι καταγγείλει στο παρελθόν. Και είναι «ηλίου φαεινότερον» πως τίποτε δεν έχει αλλάξει...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ