Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΡΑΝ - ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συνέχεια πιέσεων

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Στην παραγωγή «στοιχείων» όπου θα «καταγράφονται οι πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν» και ότι αυτές αποτελούν «άμεση απειλή» φιλοδοξούν οι ΗΠΑ και πιέζουν οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της 31ης Αυγούστου, όπου και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα κρίνει την απάντηση του Ιράν.

Ειδικά μετά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει σήμερα ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, όπου θα δίνει και την τελική απάντηση στο τελεσίγραφο του ΟΗΕ. Πάντως ο Αχμαντινετζάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας συμβιβασμός αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα.

Το Ιράν προειδοποίησε ότι η αμερικανική απειλή για τη συγκρότηση ανεξάρτητης συμμαχίας για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης, εάν δε λάβει τέτοια απόφαση το Συμβούλιο Ασφαλείας, θα αποτελεί προσβολή για το έργο των Ηνωμένων Εθνών και διαμήνυσε ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει στις απειλές εγκαταλείποντας το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Οι δηλώσεις των Ιρανών αξιωματούχων αφορούν το δημοσίευμα των Los Angeles Times όπου ανέφεραν χθες ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, έχει εκφράσει την πρόθεση της Ουάσιγκτον να ενεργήσει ανεξάρτητα, μαζί με κάποιους συμμάχους της, για την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν. Ο Μπόλτον σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να είπε: «Δε χρειάζεσαι την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να επιβάλεις κυρώσεις».

«Αυτές οι δηλώσεις συνιστούν κατάφωρη προσβολή για το Συμβούλιο Ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, Γκολαμχοσεΐν Ελχάμ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ