Τρίτη 29 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητά «βοήθεια» από ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να «βοηθήσει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν»

Ανοιχτή πρόσκληση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βάλει πλάτες στην επιχειρούμενη αντιδραστική μεταρρύθμιση σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ και γενικότερα στην Παιδεία, απηύθυνε η κυβέρνηση, επικαλούμενη τις θέσεις και τις εμπειρίες του στο θέμα.

Η χρονική στιγμή που διάλεξε για να απευθυνθεί η κυβέρνηση στον Γ. Παπανδρέου δεν είναι τυχαία, καθώς η επιβολή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην ανώτατη εκπαίδευση σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του Συντάγματος που ανάβει «πράσινο φως» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να δικαιολογήσει και τα «αποτελέσματα» της εφαρμοζόμενης πολιτικής, όπως η ένταση των ταξικών φραγμών για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η πρόσκληση έγινε διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να βοηθήσει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν, για το καλό του τόπου». Μάλιστα του ανέθεσε ξεχωριστό ρόλο στην κατεύθυνση της «συνειδητοποίησης των αλλαγών που πρέπει να γίνουν» από ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

«Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Παπανδρέου που είναι ένας άνθρωπος με ευρύ πεδίο σπουδών και εδώ και στο εξωτερικό - δηλαδή έχει ευρείες εμπειρίες στο θέμα της εκπαίδευσης και ως υπουργός Παιδείας, αλλά και προσωπικές εμπειρίες στις σπουδές του - να σκύψει μαζί με την κυβέρνηση σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα και να βοηθήσει στην κατεύθυνση μεταρρυθμίσεων που θα γίνουν για το καλό του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος. Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αποφύγει «γενικόλογες αναφορές οι οποίες χαϊδεύουν τα αυτιά», γιατί αυτό «είναι μια πολιτική η οποία εν μέρει μπορεί να απέδιδε στο παρελθόν».

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε πλήρως το αντιδραστικό μέτρο της «βάσης του 10» που άφησε εκτός πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεκάδες χιλιάδες νέους προερχόμενους από τα λαϊκά στρώματα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δε θεωρεί την ανώτατη εκπαίδευση ως κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα αλλά ως «ευκαιρία» για λίγους. Μάλιστα, δε δίστασε να κινδυνολογήσει υποστηρίζοντας ότι «το 2010, αν δε γίνουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση, τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ δε θα έχουν σε καμία περίπτωση την αξία που μπορεί να έχουν στο εξωτερικό»(!)...

Το ΠΑΣΟΚ

Χαρακτηρίζοντας «αναγκαίες» τις «πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει το ΠΑΣΟΚ «σ' ένα υπεύθυνο και σοβαρό διάλογο», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην πρόσκληση του Θ. Ρουσόπουλου. Οπως εξάλλου τόνισε και ο Ν. Αθανασάκης, το ΠΑΣΟΚ είχε «προσφερθεί από την πρώτη στιγμή», να προχωρήσει ο διάλογος για την εκπαίδευση και παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση «να επαναλάβει την πρόσκλησή της», όταν «αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την Παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ