Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία εμπλοκή στην «ειρηνευτική» δύναμη στο Λίβανο

Τις θέσεις του ΚΚΕ εξέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ, στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Β. Μεϊμαράκη

Να μην εμπλακούν καθόλου και με οποιονδήποτε τρόπο ελληνικές δυνάμεις στη λεγόμενη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, κάλεσε την κυβέρνηση το ΚΚΕ. Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις διεργασίες που γίνονται εξέθεσαν, στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, χτες, στο ΥΠΕΘΑ. Μετά τη συνάντηση ο Ορ. Κολοζώφ δήλωσε τα παρακάτω:

«Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, που αποτελούνταν από τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, και εμένα, επισκεφθήκαμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, προκειμένου να θέσουμε υπόψη της ελληνικής κυβέρνησης τις θέσεις του Κόμματός μας σχετικά με τις διεργασίες που γίνονται, για συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων στην "ειρηνευτική" δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο.

Είπαμε στον κύριο υπουργό ότι η "ειρηνευτική" αυτή δύναμη, σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του ΟΗΕ, θα αποτελέσει στήριγμα στο λιβανέζικό στρατό, στις επιχειρήσεις αφοπλισμού της "Χεζμπολάχ".

Καταλαβαίνετε ότι εφόσον προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιο θα είναι αποτέλεσμα. Εμείς αμφισβητούμε ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ειρηνεύσει η περιοχή. Και γι' αυτό ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί ούτε σε στρατιωτικές αποστολές, αλλά ούτε και σε περιφερειακές δράσεις.

Να μην εμπλακεί καθόλου σε αυτές τις διαδικασίες που έχουν αρχίσει στα πλαίσια του ΟΗΕ.

Θεωρούμε, ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ επικίνδυνη. Δεδομένου ότι το όλο πνεύμα της απόφασης ουσιαστικά δικαιώνει το Ισραήλ για τις επιθετικές του ενέργειες και χρεώνει στη "Χεζμπολάχ" την ευθύνη αυτού του πολέμου. Πιστεύουμε ότι η παρουσία ελληνικής δύναμης, θα έχει σαν αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα, να αλλάξει το κλίμα φιλίας που υπάρχει μεταξύ της Ελλάδας και των αραβικών χωρών. Δεν υπάρχει λόγος να περάσουμε και εμείς στο στρατόπεδο των εχθρών των κινημάτων, που υπάρχουν στη Μέση Ανατολή, για απελευθέρωση των Παλαιστινίων και την κυριαρχία των δυνάμεων του Λιβάνου στη χώρα τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περαιτέρω κλιμάκωση εντός αλλά και στη λιβανική μεθόριο(2013-04-24 00:00:00.0)
Εμπλέκει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2006-09-07 00:00:00.0)
Συμπληρωματική δύναμη στο Ισραήλ;(2006-08-29 00:00:00.0)
Πάμε να αφοπλίσουμε τους μαχητές του Λιβάνου(2006-08-06 00:00:00.0)
Ο,τι θέλει το Ισραήλ(2006-08-02 00:00:00.0)
Χωρίς «παρατράγουδα» η περιοδεία Ανάν(2000-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ