Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κυβερνητική κρίση στα Κατεχόμενα

Σε διάλυση φαίνεται να οδηγείται η «κυβέρνηση» συνασπισμού του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, μεταξύ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Σερντάρ Ντενκτάς. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι διαφορές του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος του Ταλάτ και του Δημοκρατικού Κόμματος του Ντενκτάς σε σχέση με το πρωτόκολλο συνεργασίας τους είναι αγεφύρωτες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν», εκφραστικό όργανο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, γράφει πρωτοσέλιδα ότι η βάση του κόμματος επιθυμεί «νέα κυβέρνηση» και θεωρεί ότι είναι πλέον δεδομένη η διάλυση του σημερινού «κυβερνητικού σχήματος».

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Φερντί Σαμπίτ Σογέρ δήλωσε, σύμφωνα με τη «Γενί Ντουζέν», ότι ο σχηματισμός νέας «κυβέρνησης» με 26 βουλευτές, εκείνους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, είναι καλύτερος από τη συνεργασία με το Δημοκρατικό Κόμμα, παρ' όλο που εγκυμονεί κινδύνους.

Η εφημερίδα «Κίπρις», εξάλλου, γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς απέρριψε την πρόταση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για αλλαγές στο πρωτόκολλο συνεργασίας.

Τουρκοκύπριοι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι η κρίση στο κυβερνητικό σχήμα υποβόσκει εδώ και πολλές εβδομάδες και οφείλεται στις διαφορές των δύο κομμάτων στο Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ