Κυριακή 13 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΣΚΟΣ

Αναπληρωτής καθηγητής Οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας

«Είναι γεγονός ότι αυτή η απροκάλυπτη ανάμειξη του Λευκού Οίκου στα εσωτερικά της Κούβας αποτελεί πρόκληση για κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Και είναι προφανές ότι η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής Κούβας και της θέλησης του λαού της δεν είναι υπόθεση μόνο των σοσιαλιστών και των κομμουνιστών. Είναι επιτακτικό καθήκον κάθε πολίτη, όπου Γης, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας του με τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρείται από την Αμερική αλλά και γενικότερα από τους εκφραστές της "νέας τάξης πραγμάτων" η κατάλυση της δημοκρατίας της Κούβας. Δηλαδή, ανεξάρτητου, κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και μάλιστα κατά τρόπο, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί βάναυση προσβολή και ωμή παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας. Η απροσχηματική δήλωση του Τζορτζ Μπους, με την οποία κάλεσε τον κουβανικό λαό να εργαστεί για την ανατροπή της επαναστατικής κυβέρνησης, παραγνωρίζοντας προκλητικά το Σύνταγμα της κουβανικής δημοκρατίας, καθώς και η χτεσινή η εντελώς νωπή ομολογία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι εντείνει τον επιχειρησιακό και πολιτικό σχεδιασμό της ο οποίος ουσιαστικά παραπέμπει στο σχέδιο της έκθεσης της επιτροπής αρωγής για μια ελεύθερη Κούβα και στοχεύει στην εκχώρηση της περιουσίας του κουβανικού λαού στους επιχειρηματίες των ΗΠΑ και της μαφίας του Μαϊάμι.

Λοιπόν, αυτά δεν έχουν προηγούμενο και θα πρέπει να αφυπνίσουν τη συνείδηση τουλάχιστον κάθε ανθρώπου καλής θέλησης. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το άκρως επιθετικό και επικίνδυνο για την ανθρωπότητα σχέδιο των ΗΠΑ καθώς και των υποστηρικτών τους. Ομως, είμαι βέβαιος ότι ο κουβανικός λαός, που στήριξε και υπηρέτησε με πάθος την επανάσταση παρά το σκληρό και μακροχρόνιο οικονομικό αποκλεισμό, θα προβάλει σθεναρή αντίσταση και τελικά δε θα επιτρέψει να γίνει η χώρα του αποικία των ΗΠΑ. Σαν πανεπιστημιακός δάσκαλος και σαν γιατρός, καλώ όλους όσοι υπηρετούν τους χώρους της εκπαίδευσης και της υγείας και οι οποίοι αγωνίζονται για τις αξίες που καθορίζουν το νόημα και τελικά την ποιότητα της ζωής, να ταχθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα του κουβανικού λαού και να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την πλέον έντονη αντίθεσή τους σ' αυτή τη συγκεκριμένη ακραία έκφραση βαρβαρότητας της επιχειρούμενης, ή όπως συνηθίζεται να λέγεται, παγκοσμιοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ