Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Αυγούστου 2006 - αριθ. φύλλου: 9551

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Υποπτο «παιχνίδι» σε βάρος των λαών η νέα τρομο-υστερία

Κανένας δεν πρέπει να ξεχνάει πως οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την τρομοκρατία για να εξαπολύσουν άδικους πολέμους κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ και σήμερα, με αιχμή του δόρατος το Ισραήλ, κατά των λαών της Μέσης Ανατολής. Χρειάζεται αγωνιστική επαγρύπνηση και ένταση της αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης στο λιβανικό και παλαιστινιακό λαό.


ΣΕΛ.  11

Σημαντική ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Στις 19 και 20 του Αυγούστου 2006 το ΚΚΕ θα φιλοξενήσει στην Αθήνα έκτακτη συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των χωρών της Ανατολικής και Νότιας Μεσογείου, του Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας, με διεθνή εκπροσώπηση και από άλλες περιοχές του κόσμου.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των 71 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα έκφρασης αλληλεγγύης στους λαούς της περιοχής, και ιδιαίτερα στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και τις φιλειρηνικές δυνάμεις στο Ισραήλ.

Στις διήμερες εργασίες της θα εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της ισραηλινής επιθετικότητας και της έντασης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πιέσεων, και θα συζητηθούν προτάσεις για ανάληψη νέων κοινών πρωτοβουλιών των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.


Eurokinissi

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Στήθηκε φάμπρικα εκμετάλλευσης των μεταναστών!

Φάμπρικα εκμετάλλευσης μεταναστών, που πληρώνουν μέχρι και 500 ευρώ για έγγραφα σχετικά με τη νομιμοποίησή τους στη χώρα μας, τα οποία όμως δεν έχουν καμία αξία, αποκάλυψε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Εντονη διαμαρτυρία στελεχών του ΠΑΜΕ για την απάτη που έχει στηθεί στις πλάτες των μεταναστών. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μεταναστών στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου.


ΣΕΛ.  17

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

-- ΚΚΕ,

-- Ιορδανικό ΚΚ,

-- Κόμμα Τουντέχ του Ιράν,

-- ΚΚ Ισραήλ,

-- ΑΚΕΛ,

-- Λιβανέζικο ΚΚ,

-- Δημοκρατικό Βήμα Μπαχρέιν,

-- Συριακό ΚΚ,

-- ΚΚ Συρίας,

-- ΚΚ Τουρκίας,

-- Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης και

-- Σουδανέζικο ΚΚ.

Αρκετά κόμματα από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους και την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία, μεταξύ των οποίων τα KK Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πορτογαλικό ΚΚ και Ενοποιημένο ΚΚ Γεωργίας, που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συνάντηση.



ΚΟΥΒΑ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη

Εντείνεται η δράση των ΗΠΑ κατά της Κούβας αλλά δυναμώνει και το μέτωπο της αλληλεγγύης απ' όλο τον κόσμο. Πάνω από 7.000 διανοούμενοι, καλλιτέχνες, άνθρωποι της κοινωνικής και πολιτικής ζωής έχουν υπογράψει την επιστολή καταδίκης των αμερικανικών σχεδίων.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
«Θηλιά» για τα λαϊκά νοικοκυριά

Εφιαλτικό σκηνικό που συνθλίβει τα λαϊκά εισοδήματα. Πολιτικός εγγυητής και προστάτης των επιχειρήσεων η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο των προκατόχων της.


ΣΕΛ.  10
ΛΙΒΑΝΟΣ
Εντείνει τον πόλεμο το Ισραήλ

Εν μέσω αντιπαραθέσεων και συμβιβασμών συνεχίζουν οι ιμπεριαλιστές το παζάρι, ώστε μέσω του ΟΗΕ να επέμβουν στην περιοχή. Την ίδια ώρα το Ισραήλ διευρύνει τη χερσαία πολεμική δράση, ενώ νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Λίβανο προετοιμάζονται τις επόμενες μέρες.


ΣΕΛ.  2   -   3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ