Κυριακή 6 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια

Σε μαζική συμμετοχή καλούν τους εργαζόμενους την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης έντεκα Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό οργανώνουν έντεκα ταξικά Συνδικάτα και Ομοσπονδίες ενάντια στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης. Τα ταξικά συνδικάτα με ανακοίνωσή τους καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί στο υπουργείο Απασχόλησης.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, η Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας -Πειραιά και Περιχώρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας και η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής σημειώνεται: «Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Προχωρά άμεσα στην υλοποίηση του νόμου 3029 του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Οι υπουργοί προκλητικά δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν ξανά όσα, με αποφάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τη συνενοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, έφαγαν οι κεφαλαιοκράτες από τα ταμεία. Ενώ οι "σοφοί" - που όρισε η κυβέρνηση για να εξετάσουν το Ασφαλιστικό - με επικεφαλής εκλεκτό του ΣΕΒ άρχισαν ήδη να προκαλούν με τις πρώτες τους δηλώσεις για τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, για το ύψος των συντάξεων, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και άλλα».

Υπενθυμίζουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό, που με βάση τις δηλώσεις τους θα κινηθεί σε αντεργατική κατεύθυνση και το έργο θα αποτελέσει τη βάση για νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές. Κάτι που επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του και ο επικεφαλής της Επιτροπής, ο Ν. Αναλυτής, πρόεδρος της ΟΚΕ και παλιότερα στέλεχος του ΣΕΒ, ο οποίος έκανε σαφές ότι στο στόχαστρο μπαίνουν όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ραντεβού στις πύλες των εργοστασίων(2009-07-08 00:00:00.0)
Μαζικά στη συγκέντρωση στις 16 του Απρίλη(2008-04-12 00:00:00.0)
Λαιμητόμος των εργατικών δικαιωμάτων(2008-03-12 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο Βαρέα - Ανθυγιεινά και αναπηρικές συντάξεις(2007-11-23 00:00:00.0)
Δράση για να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενες(2007-09-27 00:00:00.0)
Οργανώνουμε την πάλη σε ενιαίο μέτωπο(2007-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ