Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από χτες ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του και να συζητήσουν σχετικά με τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που θα εγκατασταθούν στη Ρουμανία, το μέλλον των ρουμανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τον πετρελαιαγωγό που θα διαπεράσει τη Μαύρη Θάλασσα προερχόμενο από την Κεντρική Ασία με προορισμό την Ευρώπη.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, με το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιού.

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.- Εξήντα τέσσερις έφθασαν οι νεκροί στη Γαλλία από το κύμα καύσωνα που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας κατά το μήνα Ιούλιο. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα στη Ρουμανία εξαιτίας του καύσωνα, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ άλλοι 17 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στα τέλη του Ιούνη από άλλο κύμα καύσωνα. Περισσότεροι από 81 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένα άτομα, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φοβερό καύσωνα που πλήττει εδώ και μέρες την Καλιφόρνια.

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Ελικόπτερο των κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη χτες σε απόκρημνη περιοχή του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τα 16 άτομα που επέβαιναν σ' αυτό να σκοτωθούν. Τα αίτια της συντριβής παρέμεναν αδιευκρίνιστα μέχρι χτες το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ