Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ «ΚΑΡΑΝΤΑΝΗΣ - ΠΡΟΒΗΣ»
Κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση εμφιάλωσης νερού «Καραντάνης - Προβής ΑΕ» στο Λουτράκι καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Οπως σημειώνεται, κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας και του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου, που επιχείρησε να διενεργήσει έλεγχο στις 10/7/2006, «δέχτηκε επίθεση και προπηλακισμούς από ανθρώπους της εργοδοσίας, προκειμένου να μην καταγραφούν οι παρανομίες της εταιρείας». Το ίδιο το ΕΚ Λουτρακίου τονίζει σε επιστολή του ότι «ο έλεγχος για τις μισθολογικές καταστάσεις δεν έγινε ποτέ διότι αρνήθηκαν να μας τις δώσουν. Για να μπορέσουμε να αποχωρήσουμε από τα γραφεία της προαναφερόμενης επιχείρησης, αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την Αστυνομία η οποία ήρθε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις επιθέσεις της εργοδοσίας και επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης. Καλεί τους εργαζόμενους «αποφασιστικά και με βάση το ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, να αντιπαλέψουν τις αντιδημοκρατικές τρομοκρατικές μεθοδεύσεις των εργοδοτών και της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ