Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
Αποφασιστικά στην απεργιακή μάχη

Απαιτώντας σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα συνεχίζουν τη χτεσινή τους απεργία, με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 17 Αυγούστου

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των απεργών της ΛΑΡΚΟ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των απεργών της ΛΑΡΚΟ
Με αποφασιστικότητα και ενότητα, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, δίνουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Με αυτά τα αιτήματα συμμετείχαν καθολικά και στη χτεσινή 24ωρη απεργία, έχοντας στο πλευρό τους εκπροσώπους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, την ΠΟΕΜ και βέβαια, το ταξικό Σωματείο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας.

Από χτες τα ξημερώματα έδωσαν από κοινού τη μάχη της περιφρούρησης και πέτυχαν. Κανένας μεταλλεργάτης σε εργολάβο (το εργοστάσιο «λυμαίνονται» 4 εργολάβοι, ανάμεσά τους η γνωστή ΜΕΣΚΑ) δεν έπιασε δουλιά, αποκρούστηκαν όλες οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία, που ενισχύθηκε και από την παρουσία της αστυνομίας. Στη μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν έξω από τον κινηματογράφο «ΙΛΙΟΝ» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ (αφού οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ ούτε καν ενδιαφέρθηκαν ν' ανοίξει η αίθουσα) η μοναδική πρόταση που υπήρξε ήταν αυτή της αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα, η απόφαση για νέα 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 17 Αυγούστου.

Σ' αυτές τις εξελίξεις και στο τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δημήτρης Ζούπας, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, που πρότεινε «τον μοναδικό δρόμο που γνωρίζουμε, το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης». «Σήμερα, με την απεργία μας στείλαμε ένα μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, να μην υπάρχουν στη ΛΑΡΚΟ εργάτες δύο ταχυτήτων», τόνισε ο μεταλλεργάτης Γιώργος Νυδριώτης. Τη συμπαράσταση και τη συναπόφαση για κοινό αγώνα, μετέφεραν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Κυριάκος Σιούλας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΜ και Θύμιος Τσέτσος, μέλος της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚ Φθιώτιδας, χαιρετίζοντας τη συνέλευση.

Οργιο τρομοκρατίας

Με απειλές, εκβιασμούς, εργοδοτική και εργολαβική τρομοκρατία, αστυνομοκρατία και άλλες μεθοδεύσεις, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και του εργοστασίου στη Λάρυμνα, μαζί με τους εργολάβους, προσπάθησαν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων στις εργολαβίες (250 εργαζόμενοι περίπου), να τους υποτάξουν και να τους εκμεταλλεύονται μέσα σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας. Σ' αυτό το αντεργατικό μέτωπο συντάσσεται ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η ΔΑΚΕ (πλειοψηφία) και η ΠΑΣΚΕ στο σωματείο εργαζομένων.

Μάλιστα, η διοίκηση του εργοστασίου προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια στον συνδικαλιστή και μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, Γιώργο Μαγκαφά, στέλεχος του ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους στις εργολαβίες, Γιώργο Νυδριώτη και Γιάννη Φλούδα, καλώντας την αστυνομία να τους συλλάβει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ