Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Είμαστε μαθητές και όχι εγκληματίες

Επιστολή προς τα ΜΜΕ απέστειλαν τα 5μελή Α΄ και Β΄ Λυκείου του 19ου Ενιαίου Λυκείου Αθήνας

«Είμαστε μαθητές και όχι εγκληματίες, κι όμως η κυβέρνηση μάς αντιμετωπίζει σαν τέτοιους». Αυτό δηλώνουν μεταξύ άλλων, σε επιστολή που απέστειλαν προς τα ΜΜΕ, οι μαθητές των πενταμελών της Α` και Β` τάξης του 19ου Ενιαίου Λυκείου Αθήνας, σημειώνοντας ότι «εγκληματίας είναι η κυβέρνηση, που σκοτώνει τα όνειρά μας, μας καταδικάζει στην ισόβια εκμετάλλευση, στερεί το γέλιο μας, τη δυνατότητα να ζήσουμε σαν παιδιά και μας αναγκάζει να μεγαλώσουμε πρόωρα».

Παραθέτουμε όλη την επιστολή:

«Είμαστε μαθητές και όχι εγκληματίες, κι όμως η κυβέρνηση μάς αντιμετωπίζει σαν τέτοιους. Οι εισαγγελείς και η αστυνομία μπορεί να σπάνε τα λουκέτα των σχολείων μας, δε θα σπάσουν ποτέ, όμως, τη θέλησή μας και την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

Είμαστε παιδιά με γνώση, κριτήριο και άποψη και όχι υποκινούμενα πρόβατα. Υποκινητές των αγώνων μας είναι τα τεράστια προβλήματά μας και τα δικαιώματά μας, που η κυβέρνηση αυταρχικά μάς στερεί.

Θα θέλαμε να μορφωνόμαστε, να ερωτευόμαστε, να διασκεδάζουμε. Αν βγαίνουμε στους δρόμους, είναι γιατί τίποτε απ' όλα αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε.

Δηλώνουμε ότι το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε κανένα. Αρνούμαστε να γίνουμε πιόνια, εξαρτήματα μιας μηχανής, που θα παράγει κέρδος για τους λίγους.

Είμαστε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε τον αγώνα και καλούμε όλους, όσοι βλέπουν στη νέα γενιά το μέλλον του κόσμου, να σταθούν δίπλα μας, να μην καταδικάσουν το "μέλλον" στο θάνατο της αμορφωσιάς, της υποταγής, της μαστούρας.

Το μέλλον μας, δεν μπορεί να είναι η άγνοια, τα υπόγεια της Ομόνοιας και ο συμβιβασμός. Εγκληματίας είναι η κυβέρνηση, που σκοτώνει τα όνειρά μας, μας καταδικάζει στην ισόβια εκμετάλλευση, στερεί το γέλιο μας, τη δυνατότητα να ζήσουμε σαν παιδιά και μας αναγκάζει να μεγαλώσουμε πρόωρα. Να 'ναι σίγουρη ότι σαν εγκληματίας έχει περάσει στη συνείδησή μας. Να είναι σίγουρη ότι τα εγκλήματά της θα τιμωρηθούν στα δικαστήρια που θα στήνονται από δω και πέρα, καθημερινά, μέσα στα σχολεία μας και στους δρόμους του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις(2019-06-06 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους μαθητές μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ(2018-04-11 00:00:00.0)
Οσοι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας σ' έναν καλύτερο κόσμο...(2006-10-22 00:00:00.0)
«Τίποτα δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει»(2000-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-07-09 00:00:00.0)
Ο λαός "θα γελάσει τελευταίος"(1998-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ