Τετάρτη 11 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα στους μαθητές μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με μια αξιόλογη πρωτοβουλία, η Τομεακή Οργάνωση Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες μπροστά στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ξεκινώντας με το σύνθημα των Φεστιβάλ, οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί μιλούν στα παιδιά τους ως εξής:

«Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Ακόμα μια σχολική χρονιά με πολλές ελλείψεις στα σχολεία και προβλήματα φτάνει στο τέλος της. Ακόμα μία χρονιά γίναμε μάρτυρες της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υποβαθμίζει τη δημόσια δωρεάν Παιδεία, στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, σας σπρώχνει στα φροντιστήρια που οι οικογένειές σας πληρώνουν από το υστέρημά τους.

Το σύστημα γνωρίζει ότι η γνώση είναι δύναμη, είναι όπλο στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την οικοδόμηση ενός νέου κόσμου, γι' αυτό και προσπαθεί να τη στερήσει από τη νέα γενιά.

Ξέρουμε ότι το σημερινό σχολείο δεν είναι το σχολείο των ονείρων σας και των αναγκών σας!

Παλεύουμε για ένα καλύτερο σχολείο! Παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία!

Σ' αυτόν τον αγώνα δεν είσαι μόνος σου. Εμείς οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί, τα μέλη του ΚΚΕ είμαστε δίπλα σου.

Είμαστε δίπλα σου στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Είμαστε στην τάξη σου και σου αποκαλύπτουμε τα ψέματα που λένε τα σχολικά βιβλία. Καθήκον μας είναι η καταπολέμηση του σύγχρονου σκοταδισμού και η ανάδειξη της επιστημονικής αλήθειας.

Είμαστε στο σχολείο σου παλεύοντας ενάντια σε ρατσιστικές και ακροδεξιές λογικές και πρακτικές. Οι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στα σχολεία μας.

Είμαστε δίπλα στους μαθητές που ξεριζώθηκαν βίαια εξαιτίας του πολέμου που εξαπέλυσαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στις χώρες τους.

Είμαστε δίπλα στους γονείς σου που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στην εργασία, για καλύτερα μεροκάματα, για αξιοπρεπή ζωή.

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν σκάρτοι μαθητές, παιδιά που δεν παίρνουν τα γράμματα και που δεν έχουν ανάγκη από ολόπλευρη μόρφωση! Σκάρτο είναι το σύστημά τους!

Επιλέξαμε άλλο δρόμο από αυτόν που μας δείχνουν οι καπιταλιστές και σε καλούμε να πορευτείς μαζί μας.

Δεν θα τους χαρίσουμε το νέο και το ριζοσπαστικό που υπάρχει. Μαζί θα δώσουμε τις μάχες που έρχονται. Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου.

Για το μέλλον που σου αξίζει!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ