Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Η παιδεία υπόθεση όλων
Ανακοίνωση συμπαράστασης από το  Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Λαμίας

Οι μαθητές δεν κάνουν πίσω. Δεν τους τρομάζουν η κυβερνητική τρομοκρατία και ο εισαγγελέας με την αστυνομία που μπαίνουν στα σχολεία. Θα επιμείνουν μέχρι την κατάργηση της αντιδραστικής μεταρρύθμισης και της ποινικοποίησης των αγώνων τους. Οπως οι μαθητές των δύο λυκείων και του ΤΕΕ Θήβας. Οταν, χτες, ο εισαγγελέας και η αστυνομία παρέμβηκαν για να σταματήσουν την κατάληψη, αυτοί απάντησαν με αποχή και πορεία στους δρόμους της πόλης.

Εξάλλου, η παιδεία δεν είναι υπόθεση μόνο των μαθητών. Μαζί τους έχουν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

«Φίλοι μαθητές, ξέρουμε - χθες σαν μαθητές, σήμερα σαν πατεράδες - πως η θέση σας για το ενιαίο 12χρονο, δημόσιο, δωρεάν, υποχρεωτικό σχολείο είναι σωστή, γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει να μπαίνει εμπόδιο στη μόρφωση η καταγωγή και η οικονομική κατάσταση του μαθητή, αλλά να παρέχεται μόρφωση σε όλους...», αναφέρει, σε ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Λαμίας, τονίζοντας, παράλληλα, τη στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των μαθητών και καταδικάζοντας την κυβερνητική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Σας ευχόμαστε, καταλήγει η επιστολή, φίλοι, μαθητές, με τη συμπαράσταση όλων μας, όχι μόνο να ανατρέψετε τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, αλλά στο μέλλον να προχωρήσετε πολύ παραπέρα, ανατρέποντας αυτή την κοινωνία της σήψης, της διαφθοράς και της αρπαχτής και να οικοδομήσετε μια άλλη κοινωνία, με πραγματική μόρφωση και χωρίς εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο».

Στο μεταξύ, συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης έχουν αποφασίσει τα Συντονιστικά Αγώνα Μαθητών στη Χαλκίδα και στη Λαμία, στα οποία προβλέπεται μεγάλη η συμμετοχή των μαθητών.

Τέλος, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αμφισσας, διεκδικώντας σίτιση, στέγαση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, νέο κτίριο και κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, πραγματοποιούν σήμερα πορεία στην Αμφισσα και συλλαλητήριο έξω από τη Νομαρχία Φωκίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζουν τα συλλαλητήριά τους(1999-12-14 00:00:00.0)
«Το στόμα δε θα κλείσουν της νεολαίας»(1999-12-09 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτική απάντηση στην αδιαλλαξία(1999-02-04 00:00:00.0)
Παλλαϊκό μέτωπο για την παιδεία(1999-01-12 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση σήμερα για την παιδεία(1998-12-09 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση(1998-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ