Τετάρτη 7 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΡΑ ΗΠΑ - ΜΕΞΙΚΟΥ
Η στρατιωτικοποίηση ξεκίνησε

Και μέσω του διαδικτύου ζητούνται... χαφιέδες που θα παρακολουθούν τις κινήσεις μεταναστών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οι παραστρατιωτικές ομάδες «Μίνουτμεν» έσπευσαν να στήσουν συρματοπλέγματα στα σύνορα με το Μεξικό, αμέσως μετά την απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ, που προέβλεπε την ανέγερση τείχους μήκους 600 περίπου χιλιομέτρων. Την ίδια στιγμή η στρατιωτικοποίηση των συνόρων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς... Ηδη 6.000 επίλεκτα μέλη της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, σε εφαρμογή του νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση Μπους, στάλθηκαν στα αμερικανομεξικανικά σύνορα.

Κατά το βρετανικό BBC, η αποστολή του νέου σώματος είναι να στηρίξει την προσπάθεια ανέγερσης του τείχους σε ορισμένα «ευαίσθητα» σημεία στη μεθόριο, καθώς και στη διάνοιξη νέων οδών για την πραγματοποίηση περιπολιών, όπως προβλέπει ο νέος νόμος. Νόμος που, εκτός των μέτρων για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας, περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία προγραμμάτων εύρεσης εργασίας για μετανάστες με την υποχρέωση επιστροφής στη χώρα τους όταν λήξει το συμβόλαιό τους, καθώς και τιμωρία των εργοδοτών που απασχολούν παράνομους μετανάστες.

Τέλος, μία ακόμη εφιαλτική ίσως εξέλιξη σχετική με τη «διαφύλαξη των συνόρων των ΗΠΑ» είναι η εκστρατεία στρατολόγησης χρηστών του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο με πρωτοπόρο τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, ώστε να παρακολουθούν σε 24ωρη βάση μέσω των καμερών που ήδη έχουν εγκαταστήσει στα σύνορα - σχέδιο που θα επεκταθεί - τις «πιθανές διεισδύσεις λαθρομεταναστών» και να τις καταγγέλλουν στις αμερικανικές αρχές. Δηλαδή να γίνουν όλοι χαφιέδες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ