Παρασκευή 19 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κώστας Τρίγκας

Στηρίχτηκε από τη ΝΔ και διαδέχτηκε το 2002 την παράταξη που υποστηριζόταν από το ΠΑΣΟΚ. Συνεχίστηκε ίδια κι απαράλλαχτη η αντιλαϊκή πολιτική, πιστή στις οδηγίες των κυβερνήσεων και κατ' επιταγήν της ΕΕ, για δήμους «γρανάζια» της κρατικής μηχανής.

Συγκεκριμένα:

  • Πρωτοστατεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Το 46,6% των εργαζομένων στις υπηρεσίες του δήμου και τις δημοτικές επιχειρήσεις δουλεύουν με διαφόρων ειδών συμβάσεις. Το 25% με συμβάσεις αορίστου χρόνου και μόλις το 28% είναι μόνιμοι. Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής αποτελεί ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, όπου σε σύνολο 49 εργαζομένων μόλις ένας είναι μόνιμος, 3 αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι 45 με συμβάσεις έργου και μερική απασχόληση.
  • Συνέχισε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του δήμου μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Στην «Τεχνική Αναπτυξιακή» έχει γίνει εκχώρηση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, του μηχανικού καθαρισμού κλπ. Σε αυτή την επιχείρηση και στη Δημοτική Επιχείρηση Νεκροταφείου έχει μεταφερθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του δήμου και η «Αλφα - Αλφα» εκμεταλλεύεται τους δημοτικούς χώρους.
  • Η διοίκηση του δήμου ακολουθεί την αρχή «πληρώνεις για να έχεις». Για να αθληθεί κάποιος στον Αθλητικό Οργανισμό πρέπει να πληρώσει 15-18 ευρώ το μήνα. Για το κολυμβητήριο το αντίτιμο είναι 18 ευρώ το μήνα και 23 ευρώ για τους ετεροδημότες. Στα δημοτικά γήπεδα 5Χ5 η ώρα κοστίζει 45 ευρώ (περίπου 5 ευρώ το άτομο). Για το Πολιτιστικό Κέντρο τα δίδακτρα κυμαίνονται από 3-18 ευρώ το μήνα.
  • Σε σύνολο 5 δημοτικών παιδικών σταθμών, μόλις 1 στεγάζεται σε κτίριο που πληροί τις προϋποθέσεις. Οι υπόλοιποι στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές κατά το σεισμό του 1999 και είναι επικίνδυνα για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.
  • Ακολούθησε πολιτική δανειοδότησης, συνάπτοντας δάνεια ύψους 3 εκατ. χωρίς να διεκδικεί τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα από το κράτος.
  • Επί 15 χρόνια οι διοικήσεις του δήμου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) δε διεκδικούν χώρο 200 στρεμμάτων στο στρατόπεδο 301.
  • Αποδέχτηκε τις περισσότερες προτάσεις της ΕΡΓΟΣΕ, παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στην υπέργεια κατασκευή του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ