Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Μαύρο μέτωπο ενάντια στους απεργούς

Συνεχίζεται σήμερα για ένατη μέρα η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Κατασταλτική επίθεση και χτες έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Από την επίθεση στους απεργούς έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Eurokinissi

Από την επίθεση στους απεργούς έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Απρόκλητη επίθεση με ρόπαλα και χημικά εξαπέλυσαν χτες το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις με εντολή της κυβέρνησης κατά των απεργών στους ΟΤΑ και στελεχών του ΠΑΜΕ, προσπαθώντας να καταστείλουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στο όργιο αυταρχισμού και κρατικής τρομοκρατίας που σημειώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες κατά των απεργών, στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχουν στήσει δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους στον κλάδο - που σήμερα απεργούν για ένατη συνεχόμενη μέρα, με χτεσινή τους απόφαση - να απαντήσουν στη βία και στην τρομοκρατία, δίνοντας μαζικό βροντερό αγωνιστικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στην Αθήνα (11 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος) και σε πάνω από πενήντα πόλεις της χώρας.

Χτες, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Β. Σοφίας. Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου εκτός από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ δήλωσαν «παρών» και εργαζόμενοι από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, εκφράζοντας έμπρακτα την αγωνιστική τους αλληλεγγύη. Στην προσυγκέντρωση και στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Γ. Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά.

Στο υπουργείο Εσωτερικών οι απεργοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις ενώ τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ είχαν φράξει την είσοδο του υπουργείου. Στην προσπάθεια των απεργών να συναντηθούν με τον υπουργό οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν μια άγρια επίθεση ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας με τα κλομπ όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Αργά το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κοντά στο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων, ο οποίος είχε αποκλειστεί σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτραπεί η κινητοποίηση. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν εκπρόσωποι της Διαδημοτικής Επιτροπής για την απομάκρυνση της χωματερής.

Την ίδια ώρα, κορυφώνοντας τις απεργοσπαστικές της μεθοδεύσεις, η παράταξη της ΔΑΚΕ στο πολυπληθέστερο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αθήνας, συγκαλούσε το ΔΣ, στο οποίο κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία, για να αποφασίσει την αναστολή της απεργίας. Επικεφαλής της παράταξης είναι ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της ΚΕ της ΝΔ και της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος πριν λίγες μέρες προσπάθησε να «απαγορεύσει» στις ταξικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν την απεργία στο Δήμο Αθήνας απειλώντας ότι θα τους συλλάβει!!!

Ακλόνητοι στις θέσεις τους

Σε πανεργατική κινητοποίηση μετατράπηκε η χτεσινή περιφρούρηση της απεργίας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι από τους περιφερειακούς δήμους, συνάδελφοί τους από άλλους κλάδους δουλιάς που συμπορεύονται με τις ταξικές δυνάμεις, νέοι εργαζόμενοι, άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το πρωί στο χώρο για να ενισχύσουν το κρίσιμο για την επιτυχή εξέλιξη της απεργίας μέτωπο του αγώνα.

Απάντησαν μαζικά και δυναμικά στην κυβέρνηση και στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και δρα με κουκουλοφόρους απεργοσπάστες και ΜΑΤ, συνεχίζοντας την περιφρούρηση για 8η μέρα. Μαζί στην περιφρούρηση, με μπαταρισμένα το δεξί χέρι και το δεξί πόδι, και ο Γιάννης Ρέκας, που τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε την Τρίτη ο απεργοσπαστικός μηχανισμός. «Δε μας φοβίζει η πολιτική τους. Παλεύουμε για να την ανατρέψουμε. Και σε αυτό τον αγώνα θα είμαι παρών με κάθε τρόπο», δήλωσε.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης. Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ εκφράζει με ανακοίνωσή της και η δημοτική παράταξη «Συνεργασία για τα Πεύκα» και ο επικεφαλής της, Χαράλαμπος Βέλλης, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κυβερνητικότερη της κυβέρνησης η ΤΕΔΚΝΑ

Από την πλευρά της η κυβέρνηση «ευλογεί» την καταστολή και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προσπαθώντας να χρεώσει στους απεργούς τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, ισχυρίστηκε χτες προκλητικά ότι οι εργαζόμενοι «τορπιλίζουν τον διάλογο», «μαξιμαλίζοντας» και προσθέτοντας συνεχώς νέες κατηγορίες που δικαιούνται τα ΒΑΕ. Στο ίδιο - και χειρότερο - μήκος κύματος, η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, και ο εκλεγμένος με το ΣΥΝ πρόεδρός της, Β. Φιλίππου, καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν για ένα δίμηνο την απεργία τους, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ικανοποιήσει τα αιτήματά τους...

Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι δημοτικές αρχές της ΝΔ σε Παλαιό Φάληρο και Ν. Φιλαδέλφεια, του ΠΑΣΟΚ σε Μενίδι, Γαλάτσι, Μοσχάτο και Αγ. Δημήτριο και του ΣΥΝ σε Ν. Σμύρνη και Λυκόβρυση, επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ως κοινός απεργοσπάστης εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Περιστερίου, Α. Παχατουρίδης, ο οποίος ανέβηκε σε απορριμματοφόρο που «απήγαγε» από το αμαξοστάσιο και το κίνησε με οδηγό - απεργοσπάστη, για να εμφανιστεί στη συνέχεια μπροστά στις κάμερες ισχυριζόμενος ότι στο δήμο του δε γίνεται απεργία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ