Πέμπτη 13 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
Νέα κίνητρα με ύμνους

Νέα οικονομικά μέτρα υπέρ της φαρμακοβιομηχανίας υποσχέθηκε ο υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος, μιλώντας στο 5ο Συνέδριο του Ελληνο - Αμερικανικού Επιμελητηρίου που έγινε χτες στην Αθήνα και είχε ως θέμα τη «μεταρρύθμιση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης και την πολιτική φαρμάκου», όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που προώθησε πρόσφατα η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Υγείας έπλεξε το εγκώμιο των πολυεθνικών του φαρμάκου, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν υπήρχαν οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και τα μεγάλα επενδυτικά κέντρα δε θα υπήρχε ο μισός πληθυσμός της γης να προσθέσει: Πρέπει να πάρουμε οικονομικά μέτρα για να γίνουμε ελκυστικοί στο χώρο της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

Μιλώντας πριν απ' τον υφυπουργό στο συνέδριο, οι εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων είπαν ότι το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ζήτησαν να απαλειφθούν τα αντικίνητρα για επενδύσεις, καθώς σήμερα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον γίνονται επενδύσεις εκεί που υπάρχουν κίνητρα. Εδωσαν, μάλιστα, βαρύγδουπες υποσχέσεις ότι με τα νέα κίνητρα θα απασχολήσουν επιπλέον 15.000 επιστήμονες και θα προσελκύσουν ετησίως τουλάχιστον 600 εκ. ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ