Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από την ΠΑΣΚΕ στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μετά από την αποκαλυπτική κριτική που άσκησε η «Αγωνιστική Συσπείρωση»

Στην τακτική της κατασυκοφάντησης, της φίμωσης της αντίθετης φωνής και του χυδαίου αντικομμουνισμού επιδίδεται το τελευταίο διάστημα η κυβερνητική πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕΠΑΓΝΗ).

Η κυβερνητική παράταξη απαντώντας σε ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» εργαζομένων του νοσοκομείου στις 6 Ιούνη - με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στο σωματείο - η οποία ασκούσε κριτική στην πλειοψηφία του σωματείου για τη στάση της απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της δημόσιας υγείας και των προβλημάτων των εργαζομένων του ΠΕΠΑΓΝΗ, άδραξε την ευκαιρία να εκτονώσει όλα τα αντικομμουνιστικά της αισθήματα, επιτιθέμενη ακόμα και κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης» τονιζόταν ότι τα δύο τελευταία χρόνια η πλειοψηφία της διοίκησης του ΔΣ αποπροσανατόλισε και αδρανοποίησε μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, δε διαφοροποιήθηκε σε αντεργατικές επιλογές, ενώ λειτούργησε σαν υπασπιστής της διοίκησης του νοσοκομείου. «Με την ανοχή τους μπήκε το πρώτο ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας στο νοσοκομείο, ανοίγοντας το δρόμο για εκχώρηση και άλλων τμημάτων στους ιδιώτες. Απείχαν από μεγάλους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, ενώ ασχολήθηκαν κυρίως με τη διαχείριση του κυλικείου που αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια κέρδος κάθε χρόνο. Διαχείριση για την οποία ακούγονται ψίθυροι στο νοσοκομείο», υπογράμμιζε η «Αγωνιστική Συσπείρωση».

Λίγες μέρες αργότερα, η ΠΑΣΚΕ του ΠΕΠΑΓΝΗ μοίρασε στο προσωπικό του νοσοκομείου ανακοίνωση στην οποία όχι μόνο επιλέγει να παρακάμψει τα σημαντικά ζητήματα που έθιγε η ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», αλλά κατηγορεί τα μέλη της, αλλά και τη ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για όλα όσα εκείνη έκανε όντας στη διοίκηση του σωματείου. Συγκεκριμένα, τους κατηγορεί για έλλειψη συνδικαλιστικού, πολιτικού λόγου και πράξης, αποχή από τους αγώνες του νοσοκομείου, εναρμόνιση με τη διοίκησή του, ενώ παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η «Αγωνιστική Συσπείρωση» επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση του κυλικείου!

Την τραμπούκικη τακτική της ΠΑΣΚΕ καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τόσο η «Αγωνιστική Συσπείρωση», όσο και η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι είναι απαράδεκτο η ΠΑΣΚΕ να επιτίθεται στο ΚΚΕ όταν απέναντί της έχει μια συνδικαλιστική παράταξη, ενώ τονίζει ότι οι αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων που δρομολογούνται στα νοσοκομεία και άλλους κρίσιμους τομείς είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που η ΠΑΣΚΕ του ΠΕΠΑΓΝΗ στηρίζει. «Οι συνδικαλιστές της παράταξής μας όλα τα προηγούμενα χρόνια στάθηκαν αγωνιστικά, διεκδικητικά, υπεράσπισαν τα συμφέροντα των εργαζομένων και αυτό θα εξακολουθήσουν να κάνουν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζει «το επαίσχυντο λιβελογράφημα της ΠΑΣΚΕ» και επισημαίνει ότι τα μέλη της ΠΑΣΚΕ κάνουν χυδαίο αντικομμουνισμό καθώς κρίνουν τους εργαζόμενους με βάση το κομματικό τους «πιστεύω», όπως γινόταν σε μαύρες εποχές. «Επιτίθενται κατά του ΚΚΕ γιατί έχασαν την ψυχραιμία τους από την όλο αυξανόμενη αμφισβήτηση - από την πλευρά των εργαζομένων - της τακτικής τους και της στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία», τονίζει η ΝΕ Ηρακλείου του Κόμματος και υπογραμμίζει ότι με τραμπούκικες πρακτικές δεν μπορούν να καταπνίξουν τις φωνές εκείνων που διεκδικούν ενωτικά, την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλο το λαό, τη μη παράδοση του ΠΕΠΑΓΝΗ στους ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ