Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αρχισαν οι μετεκλογικές καταδίκες

Ποινές φυλάκισης από 20 μέρες μέχρι και ένα μήνα επέβαλε χτες το Τριμελές Eφετείο σε 19 αγρότες της Θεσσαλίας για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων

Δουλιά «έπιασαν» και πάλι τα «αγροτοδικεία» στη Λάρισα, δύο μήνες περίπου μετά τις εκλογές. Χτες, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, σε δύο δίκες που διεξήχθησαν, καταδίκασε σε ένα μήνα φυλάκιση 17 αγρότες και άλλους 2 συναδέλφους του σε 20 μέρες με τριετή αναστολή. Οι αγωνιστές αγρότες καταδικάστηκαν με τη γνωστή κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» κατά τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις το Μάρτη του 1995 και στο αγροτικό συλλαλητήριο που έγινε στο κέντρο της Λάρισας, στις 22 Σεπτέμβρη του 1997. Μάλιστα, ένας εκ των καταδικασθέντων στη δεύτερη δίκη που διεξήχθη, ο Δημήτριος Αριστ. Αρχοντής από τον Αμπελώνα, δικάστηκε για την ίδια υπόθεση και με το ίδιο κατηγορητήριο δύο φορές, γεγονός που δεν αναγνώρισε η σύνθεση του δικαστηρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο Εφετείο που έγινε αθωώθηκε, ενώ στο χτεσινό που διεξήχθη με την ίδια κατηγορία καταδικάστηκε!!!

Αλγεινή εντύπωση στο ακροατήριο του Εφετείου προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος κ. Σερμετζής, μιλώντας στο δικαστήριο, αναφέρθηκε στα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, κάνοντας λόγο για διάφορους αυτόκλητους με περιβραχιόνια που κατέλυαν το κράτος κατά την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως επίσης και για διάφορους δήθεν πεινασμένους κοιλαράδες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως οι κύριοι Μπούτας και Νασίκας που παρέσυραν τους αγρότες!!!

Και οι χτεσινές καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών, ελήφθησαν παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου για παραγραφή των «αδικημάτων» που φέρεται ότι διαπράχτηκαν μέχρι τις αγροτικές κινητοποιήσεις του '97. Αν και προεκλογικά ο Κώστας Σημίτης ισχυριζόταν, χωρίς ντροπή, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το «κόμμα της αγροτιάς», οι μετεκλογικές «καμπάνες» των «αγροτοδικείων» άρχισαν να χτυπούν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά αδιαφορεί για τη μη τήρηση από δικαστήρια της νομοθετικής ρύθμισης, γιατί έτσι τη βολεύει, καθώς στόχος της είναι να τρομοκρατήσει όλους όσοι αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ