Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Αγροτοδικείων συνέχεια

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη η δίκη 70 αγροτών του Παγγαίου και του Νέστου. Ανακοίνωση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση συνεχίζει στον κατήφορο του αυταρχισμού να στέλνει στα δικαστήρια αγρότες, μόνο και μόνο γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο, να μπορούν δηλαδή να ζουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους και να καλλιεργούν τη γη τους. Χτες κάθισαν στο εδώλιο 70 αγρότες της περιοχής Παγγαίου και Νέστου για τη συμμετοχή τους σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 του Οκτώβρη.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, η γνωστή πλέον τακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να μας πείσει ότι κανείς δεν μπορεί να αντιδρά, δεν μπορεί να διεκδικεί, δεν μπορεί να αγωνίζεται. «Στην εποχή της ΟΝΕ, οι αγρότες συνεχίζουν να πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που πιστά ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζουν να βλέπουν τους κόπους τους να μένουν απλήρωτοι, συνεχίζουν να βλέπουν την Αγροτική Τράπεζα να τους "πίνει το αίμα", συνεχίζουν να βλέπουν τις τιμές σε όλα τα αγροτικά μηχανήματα - λιπάσματα κλπ. να ανεβαίνουν και ταυτόχρονα οι τιμές των προϊόντων να μένουν στην καλύτερη περίπτωση σταθερές και τις περισσότερες φορές να πέφτουν. Συνεχίζουν να βλέπουν δυναμικές καλλιέργειες να ξεπατώνονται γιατί έτσι επιβάλλει η ΕΕ, συνεχίζουν να σέρνονται στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες, επειδή αγωνίστηκαν για τη ζωή και το μέλλον τους».

«Γίνεται καθαρό, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι στόχος είναι να τρομοκρατηθεί ο λαός και η νεολαία, να μη διαμαρτύρεται, να μην αντιστέκεται, να επιβληθεί "σιγή νεκροταφείου" ώστε χωρίς αντιδράσεις να περνά η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ