Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΗΣΕΙΟ
Αναστέλλεται η χορήγηση αδειών

Την παράταση της αναστολής χορήγησης αδειών σε καταστήματα στο Θησείο, μέχρι και το τέλος του έτους, αποφάσισε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ασυδοσία των καταστηματαρχών στην περιοχή. Ελπίδα της Δημοτικής Αρχής είναι πως μέχρι τότε θα έχουν εκδοθεί τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα από το ΥΠΕΧΩΔΕ που θα καθορίζουν αυστηρά τις χρήσεις γης στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και τον κορεσμό - που όπως υποστήριξε το σώμα έχει δημιουργηθεί.

Επειδή, όμως, συνάμα αλλά και πριν την ελπίδα υπάρχει η δράση, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Στέλιος Λάμπρου, πρότεινε να ληφθούν και άμεσα μέτρα που θα βελτιώσουν την κατάσταση και κυρίως την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα πρότεινε κατ' αρχήν να υπάρξουν μέτρα αστυνόμευσης της λειτουργίας των καταστημάτων. Να αφαιρούνται οι άδειες από τα καταστήματα που παραβιάζουν τον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και κατ' επέκταση των όρων λειτουργίας τους. Κάτι που - όπως τόνισε ο Στ. Λάμπρου - προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, μετά από τρεις συστάσεις περί παραβίασης των όρων λειτουργίας. Ο ίδιος, τέλος, υπογράμμισε και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, η οποία έδωσε άδειες σε καταστήματα που ήταν φανερό ότι προορίζονται για μπαρ και όχι για παραδοσιακά καφενεία, όπως προέβλεπε τυπικά η λειτουργία τους.

Με τις προτάσεις του Σσυμβούλου της «Συμπαράταξης» συντάχθηκε η πλειοψηφία του Σώματος, το οποίο και αποφάσισε να αναθέσει σε μια Επιτροπή (αποτελούμενη από τις εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες) να τις επεξεργαστεί και να διαμορφώσει τελική εισήγηση.

Μια εικόνα των συνεπειών από τη λειτουργία των καταστημάτων στους κατοίκους, έδωσε ο πατήρ Δημήτριος που μίλησε εκ μέρους τους στο χθεσινό συμβούλιο. «Εχει επικρατήσει ο κόσμος της νύχτας και οι κάτοικοι φεύγουν», είπε, ενώ προέβλεψε πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν πεζοδρομηθεί η Αγ. Παύλου και η Δ. Αεροπαγίτου (στα πλαίσια της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων).

Με την απόφαση για παράταση της αναστολής χορήγησης αδειών διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος, Ν. Ζυγούρης, λέγοντας ότι είναι παράνομη. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Λεων. Αυδής, υπογράμμισε πως η αναστολή δεν είναι νόμιμη, όταν όμως συνδέεται με συγκεκριμένες ενέργειες και στόχους πρέπει να θεωρείται ως τέτοια. Συμπλήρωσε τέλος πως στην πρόταση της Επιτροπής πρέπει να προσδιορίζεται σαφώς η έννοια του παραδοσιακού καφενείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ