Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Νέες προσφυγές κατά της ΔΕΗ

Συζητήθηκε χτες στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου και η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ που κατέθεσαν άλλοι 18 αγρότες

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο συζητήθηκε χτες στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν αγρότες της Χαλκιδικής κατά της ΔΕΗ. Οι δεκαοχτώ αγρότες - όπως και οι 21 συνάδελφοι τους που οι αιτήσεις τους συζητήθηκαν στο δικαστήριο τον προηγούμενο μήνα - ζητούν να κριθούν παράνομα τα υπερβολικά πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για... υπερκατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι μάρτυρες των αγροτών κατέθεσαν ότι η ΔΕΗ προχώρησε το 2003 σε αλλαγή του τρόπου χρέωσης των αγροτών, καταργώντας τα τιμολόγια αγροτικού ρεύματος, χωρίς να ενημερώσει τους παραγωγούς. Μετά από ελέγχους το 2003, κλήθηκαν οι αγρότες να καταβάλουν αναδρομικά πολύ μεγάλα ποσά για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούσαν για τις γεωτρήσεις τους, καθώς η χρέωσή τους γινόταν με βάση το οικιακό τιμολόγιο. Οι 40 αγρότες, οι αιτήσεις των οποίων έχουν εκδικαστεί μέχρι τώρα στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, καλούνται να καταβάλουν ο καθένας πρόστιμα που κυμαίνονται από 5.000 έως 45.000 ευρώ.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη συνεδρίαση της 27ης Φλεβάρη - όπου εκδικάστηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των πρώτων 21 αγροτών - αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Για μια ακόμη φορά πολλοί αγρότες της Χαλκιδικής συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους. Επίσης στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα Παύλο Γουρλομάτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ