Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΜΠΟΡΟΙ - ΕΒΕ
«Εχουμε χρέος ν' αγωνιστούμε μαζί»!

Αγωνιστική συγκέντρωση χτες στη Λάρισα

Τη θέληση και την απόφασή τους να μην περάσει στην πράξη η απελευθέρωση του ωραρίου και να μην επιτρέψουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση, διατράνωσαν εμποροϋπάλληλοι, μικρέμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες της Λάρισας συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε χτες το απόγευμα στο Επιμελητήριο της πόλης. Στη συγκέντρωση, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, τέθηκε από τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των συνεπών δυνάμεων των εμπόρων η επιτακτική ανάγκη κοινού συντονισμού της αγωνιστικής δράσης. «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες, απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, την κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ» τόνισε ο Β. Σταμουλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. «Εχουμε ευθύνη - συνέχισε - απέναντι στους εαυτούς μας, στην τάξη μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας. Να βγούμε στο δρόμο, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

Στο χρέος των μικρεμπόρων να αγωνιστούν μαζί με τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, υπογράμμισε και ο Γ. Κουρέλος, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και στέλεχος της ΔΗΚΕΒΕ.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν, επίσης, ο Γ. Καγκελάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και ο Δ. Γκουντόπουλος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται πανθεσσαλικό συλλαλητήριο κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, στην Καρδίτσα, απ' όπου κατάγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ