Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Φρίκη

Δεν ήταν - και δεν είναι - ένα μεμονωμένο περιστατικό η κόλαση του Γκουαντάναμο ή αυτή του Αμπού Γκράιμπ, όπως θέλουν ορισμένοι σώνει και καλά να μας πείσουν. Ούτε είναι έργο κάποιων διεστραμμένων εγκεφάλων ή κακομαθημένων παιδιών..! Ηταν και είναι καθεστώς, αποτέλεσμα και συνέπεια πολιτικής βούλησης. Είναι η πραγμάτωση αρρωστημένης φαντασίας και εγκληματικών ενστίκτων.

Η εικόνα ήταν απερίγραπτη, ανατριχιαστική κι όσος χρόνος κι αν περάσει θα 'ρχεται ξανά και ξανά ολοζώντανη στο νου. Σου 'κοβε την ανάσα, σε αγανακτούσε και σε προβλημάτιζε... Πάνω από δέκα, οπλισμένοι μέχρι τα μπούνια μαντραχαλάδες, έβριζαν και έδερναν αλύπητα και με κάθε μέσον, μια χούφτα μικρών άοπλων κι ανυπεράσπιστων παιδιών, επειδή τα τελευταία είχαν πάρει μέρος σε μια διαδήλωση στην πόλη της Βασόρας. Κι όχι μόνο τα 'δερναν αλύπητα και απάνθρωπα, αλλά και χαίρονταν γι' αυτό. Εκαναν ό,τι έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση, που την εκδήλωναν με ανάλογες κραυγές και μουγκρητά.

Καταραμένα μαύρα και δολερά φίδια, δράκου γέννες, σαπισμένες ψυχές, θλιβερά σαπρόφυτα. Προσβολή για το ανθρώπινο γένος, προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Προσβολή για τη γενετήσια ύπαρξη. Πώς το διανοηθήκατε; Πώς τολμήσατε..; Τους πήρατε το ψωμί μέσα από το στόμα, σκοτώσατε τους γονείς και τ' αδέλφια τους, τους πήρατε την πατρίδα και την περιουσία. Τους κλέψατε τα όνειρα για το μέλλον. Τους φράξατε τον αέρα που αναπνέουν... Μολύνατε τις λέξεις δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, ελεύθερη βούληση και τολμάτε, θρασίμια, να ζητάτε τα ρέστα και να βγαίνετε κι από πάνω;

Διεστραμμένοι κανίβαλοι, λεχρίτες, εμπρηστές της γαλήνης και της ηρεμίας, ενός κόσμου που δεν έφταιξε σε τίποτα. Μιάσματα και ντροπή της «πολιτισμένης Δύσης», να δει ο κόσμος ποιοι είστε και να φρίξει. Σε τι αποβλέπετε και τι αποσκοπείτε; Σε τι επιτέλους πιστεύετε; Προαγωγοί και παραγωγοί αμέτρητης κακίας, ατέλειωτου φθόνου και μίσους.

Ενας φίλος, βλέποντας το βίντεο με τις φρικτές εικόνες, έλεγε... «Αν έβλεπα να φέρονται έτσι στο παιδί μου... Οχι καμικάζι θα γινόμουνα αλλά θεριό ανήμερο να τους κατασπαράξω...!». Ποια μαύρη προπαγάνδα σας γαλούχησε και σας έκανε σατανικά υποχείριά της, ν' ανακατεύετε τα σωθικά μας και να ξερνοβολάτε χολή και μίσος. Σαπίσατε μικρά παιδιά στο ξύλο και μετά μιλάτε για μεμονωμένα περιστατικά - βλέπε Μπλερ... Για να ακολουθήσει η συνηθισμένη διαταγή διεξαγωγής έρευνας - στάχτη στα μάτια των λαών...

Η φρίκη, η αποστροφή και η αηδία είναι μικρές και φτηνές λέξεις και δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας τους. Ας μην αυταπατώνται όμως. Δε θα συνεχίζει για πάντα να πέφτει βροχή. Δε θα συνεχίζει για πάντα να φέρνει τσουνάμια και καταστροφές... Η μέρα θ' ανοίξει, ο ήλιος θα λάμψει και τότε η τιμωρία τους θα είναι σκληρή κι αμείλικτη... Κερχανατζήδες, όπως θα έλεγε κι ο πατέρας μου..!


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org