Τρίτη 28 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προκαθορισμένη πρόκληση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Για τη δικαστική απόφαση για το ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του:

«

H απόφαση του δικαστηρίου για το ναυτικό εφοπλιστικό έγκλημα του "Εξπρές Σαμίνα" αποτελεί πρόκληση! Δε δικαιώνει τους 80 αδικοχαμένους. Η απόφασή του, που "ρίχνει στα μαλακά" τους πραγματικούς ενόχους, ήταν σε μεγάλο βαθμό προκαθορισμένη από την προδικαστική διαδικασία που μετέτρεψε τις κατηγορίες κατά των ιδιοκτητών - πλοιοκτητών από κακουργήματα σε πλημμελήματα. Και που άφησε στο απυρόβλητο τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ, που υπηρετούν, προστατεύουν και διευρύνουν τα εφοπλιστικά κέρδη.

Η κυρία αιτία που οδήγησε σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα όχι μόνο δεν έπαψε να υπάρχει, αλλά έχει διογκωθεί ακόμα περισσότερο, με νόμους και μέτρα που υπηρετούν την κερδοφορία των εφοπλιστών και όχι την ασφάλεια των επιβατών και των ναυτεργατών.

Και αυτή η απόφαση έρχεται να αναδείξει το δίκιο της απεργίας των ναυτεργατών και να εκθέσει για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισαν ως "ακρότητα" την απεργία και τα αιτήματά της, που στρέφονται κατά της φιλοεφοπλιστικού νομοσχεδίου και της παραπέρα απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας. Φανερώνει πως οι θυσίες του ενιαίου αγώνα των εργαζομένων είναι πολύ μικρότερες για το λαό από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ