Τρίτη 21 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μοναδική διέξοδος η ενίσχυση του ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που σήμερα οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, καλεί με ανακοίνωσή της η «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η επίθεση των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου κατά της εργατικής τάξης ολοένα κλιμακώνεται και αποκτά νέα και πιο βάρβαρα χαρακτηριστικά, με την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, τη διά νόμου κατάργηση του 8ωρου και το ψαλίδισμα των υπερωριακών αμοιβών στα μέτρα της εργοδοσίας, την άρση της μονιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος μόνιμης ανασφάλειας για κάθε εργαζόμενο, το μεγάλο κεφάλαιο με μπροστάρη το σκληρό πυρήνα του (π.χ. τραπεζίτες, βιομήχανοι) "βάζει στο μάτι" και ένα από τα τελευταία οχυρά των εργατικών κατακτήσεων, τις συλλογικές συμβάσεις, που αποτελούν την ελάχιστη ασπίδα προστασίας των εργαζομένων.

Στο βωμό της "ανταγωνιστικότητας", δηλαδή της διαρκώς αυξανόμενης κερδοφορίας των επιχειρήσεων, η κυβέρνηση στρώνει το δρόμο για την οριστική κατάργησή τους, πρώτα κατά επαγγελματικό κλάδο και περιοχή ("γκρίζα ζώνη"), με το πρόσχημα της καταπολέμησης της ανεργίας κι έπειτα για το σύνολο των εργαζομένων. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση, αφού ως κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για τη σταδιακή εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής και σε θεσμικό επίπεδο, ενώ σήμερα δε διατυπώνει καμία ουσιαστική διαφωνία ενάντια στις προωθούμενες αντι-μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση"), συμβιβασμένη και υποταγμένη στα ιδεολογήματα της "επιχειρηματικότητας" και του "κοινωνικού εταιρισμού", προσπαθούσε να σέρνει τους εργαζόμενους σε κάθε "κοινωνικό διάλογο" που είχε στόχο πόσα αυτοί θα χάσουν, νομιμοποιώντας κάθε αντεργατική απόφαση.

Μόνη διέξοδος σ' αυτή την πραγματικότητα είναι η ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που, με εκφραστή του το ΠΑΜΕ, διεκδικεί όχι μόνο τη διατήρηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια της 21ης Φλεβάρη που το ΠΑΜΕ διοργανώνει σ' όλη την Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεργατική απάντηση στις 21 Φλεβάρη(2006-02-09 00:00:00.0)
Στη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις(2006-01-12 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στα συλλαλητήρια(2003-10-07 00:00:00.0)
Αντιδράσεις στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα(1997-10-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά του "διαλόγου" - απάτη(1997-05-30 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κατά του "διαλόγου" - απάτη(1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ