Τετάρτη 21 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
«Τρώει» το κοκορέτσι

«Εξιλαστήριο θύμα» των τεχνοκρατών των Βρυξελλών γίνεται το ελληνικό κοκορέτσι και σπληνάντερο. Αντί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στην παραγωγή μολυσμένων ζωοτροφών που παράγουν στο όνομα της κερδοσκοπίας τα βιομηχανικά «τέρατα» της ΕΕ, η Κομισιόν προχωράει στην απαγόρευση των παραπάνω εδεσμάτων, στο όνομα δήθεν της προστασίας των καταναλωτών από την ασθένεια των τρελών αγελάδων!

Οπως όλα δείχνουν, από την 1η Ιούλη θα ισχύσει τελικά η απαγόρευση σε όλα τα κράτη - μέλη στην κατανάλωση ορισμένων οργάνων αιγοπροβάτων και βοοειδών (σπλήνα, μυαλά, κεφαλάκια) - όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - καθώς το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας δεν κατέληξε σήμερα σε απόφαση σχετικά με την πρόταση αυτή. Ετσι, σύμφωνα με την κοινοτική διαδικασία, το θέμα παραπέμπεται και πάλι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εντός δεκαπενθημέρου θα νομοθετήσει και θα επιβάλει την απαγόρευση. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη ειδική πλειοψηφία, αλλά ούτε και να απορριφθεί με την απλή πλειοψηφία των κρατών - μελών και ως εκ τούτου θα ισχύσει η απαγόρευση που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά όλα τα ζώα ηλικίας μεγαλύτερης των 12 μηνών. Για τα αιγοπρόβατα και τα βοοειδή κάτω των 12 μηνών θα απαγορεύεται η κατανάλωση μόνο της σπλήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ