Κυριακή 29 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΙ
Στόχος τότε και τώρα η κουβανική επανάσταση

Ξαναεμφανίζονται τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν 40 χρόνια

Ο Κουβανός σύσσωμος απαντάει στις προκλήσεις των ΗΠΑ (εδώ η διαδήλωση της περασμένης Τρίτης στην Αβάνα)

Associated Press

Ο Κουβανός σύσσωμος απαντάει στις προκλήσεις των ΗΠΑ (εδώ η διαδήλωση της περασμένης Τρίτης στην Αβάνα)
Σε μια περίοδο που εντείνεται η επιθετικότητα της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στη σοσιαλιστική Κούβα, επανέρχεται με διάφορες αναφορές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μια παλιά προσπάθεια να εμφανιστεί η Κούβα ως εμπλεκόμενη και υπεύθυνη για τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, στις 22 Νοέμβρη του 1963.

Πιο πρόσφατη αφορμή για το «ξαναζέσταμα» της υπόθεσης, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ραντεβού με το θάνατο» του Βίλφρεντ Χούισμαν, που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ARD. Για τον σκηνοθέτη... επιτέλους «η ουσία της δολοφονίας έχει επεξηγηθεί», όπως δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ». Και ποια είναι αυτή η ουσία: ότι «ο Οσβαλντ βρέθηκε στο Μεξικό, εκεί επισκέφτηκε την κουβανική πρεσβεία όπου μέλη της G2 του έδωσαν την εντολή να σκοτώσει τον Κένεντι ως πράξη εκδίκησης», όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το ARD. Μάλιστα, ο Χούισμαν αναφέρει βάσει των πηγών του ότι «Οι Ρώσοι έδωσαν τον Οσβαλντ στους Κουβανούς»...

Είναι γεγονός ότι, όντως ο Οσβαλντ ήταν στο Μεξικό λίγο πριν τη δολοφονία Κένεντι, όπως και όλη η Μαφία, αλλά και στελέχη της CIA ανάμεσά τους και ο σημερινός αρχηγός της CIA, Πόρτερ Γκος και υπάρχει και αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό όπου όλοι μαζί συναγελάζονται σε καμπαρέ της μεξικανικής πρωτεύουσας. Οντως, ο Οσβαλντ πήγε στην κουβανική πρεσβεία, επιθυμώντας να ταξιδέψει στη Νησί της Επανάστασης, προφανώς στο πλαίσιο του σχεδίου της CIA και όντως επικοινωνία με την ΕΣΣΔ, του έκλεισε όλες τις πόρτες διά παντός...

Τα στοιχεία που δόθηκαν στον Χούισμαν είναι προφανή. Το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε, ενόσω ήταν η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν ότι η ανακίνηση της θεωρίας της «κουβανικής εμπλοκής» έχει στόχο και αυτή τη φορά την κουβανική επανάσταση.

Εξάλλου, τελευταία ενέργεια αυτής της εντεινόμενης επίθεσης κατά της Κούβας είναι και η πρόκληση του Γραφείου Αμερικανικών Συμφερόντων στην Αβάνα να αναρτήσει ηλεκτρονικά μηνύματα στο κτίριο, μηνύματα που έχουν στόχο την κουβανική επανάσταση. Η νέα αυτή πρόκληση απαντήθηκε με μεγάλη διαδήλωση 1.4 εκατομμυρίων Κουβανών την περασμένη Τρίτη, καταγγέλλοντας την τρομοκρατική επιθετική πολιτικής της Ουάσιγκτον και απαιτώντας την έκδοση του Λουίς Ποσάδα Καρίλες στη Βενεζουέλα, για να δικαστεί για την ανατίναξη του αεροσκάφους της Κουμπάνα.


Κείμενα: Χριστίνα ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ