Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μετά από 25 χρόνια απεργία στη Νέα Υόρκη!

Ακινητοποιήθηκαν τα πάντα χτες στη Ν. Υόρκη

Associated Press

Ακινητοποιήθηκαν τα πάντα χτες στη Ν. Υόρκη
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Χωρίς να φοβούνται τις φυλακίσεις ή τα τεράστια πρόστιμα με τα οποία τους απειλεί η διοίκηση της Μητροπολιτικής Αρχής Συγκοινωνιών (ΜΤΑ) της Νέας Υόρκης, 34 χιλιάδες εργαζόμενοι στο σύστημα μέσων μαζικής μεταφοράς - λεωφορεία, μετρό, φέρι μποτ - απεργούν από χτες.

Είναι η πρώτη απεργία, εδώ και 25 χρόνια, με αίτημα την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας με πολύ μεγαλύτερη αύξηση του 3% που ήταν η τελευταία προσφορά της ΜΤΑ, αλλά κυρίως για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού τους προγράμματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, τομείς που διακυβεύονται από τα νέα προγράμματα του δημάρχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, χρηματοοικονομικού παράγοντα.

«Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον κουραστεί με αυτή την κατάσταση. Μας υποτιμούν και μας υποβαθμίζουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σωματείου λίγο μετά την κρίσιμη ψηφοφορία, που σε συντριπτικό βαθμό τάχθηκε υπέρ της απεργίας, παρά το γεγονός ότι ο Μπλούμπεργκ και η διοίκηση του ΜΤΑ έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων σε κάθε εργαζόμενο για κάθε ημέρα απεργιακής κινητοποίησης και 1 εκατομμύριο στο Σωματείο! Δηλαδή 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τις 11 ημέρες της απεργίας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ